A tengeren menekülő migránsok befogadásáról és a közel-keleti térség konfliktusairól is beszélt Ferenc pápa pénteken, amikor a Vatikánban fogadta az Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom (MEG) tagjait.

Ferenc pápa a világ válságövezeteiről beszélve megemlékezett a tengeren menekülő emberekről. Közülük a Mianmarból menekülő rohingja kisebbség tagjait említette meg, akiket májusban az emberkereskedők magukra hagytak Indonézia partjainál a nyílt tengeren és eddig egyetlen ázsiai ország sem kívánta őket befogadni.

Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy ezeknek a menekülteknek a visszautasítása “háborúval” ér fel, “ez erőszak, ezt gyilkosságnak nevezik”.

Az olasz jezsuita rend alapította Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom (MEG) fiataljaival találkozva Ferenc pápa kijelentette, hogy a “mai háborús világban a fiatalok képviselik a reményt”. A pápa megismételte már többször hangoztatott meggyőződését is, miszerint a világban, különböző színtereken ugyan, de egy "harmadik világháború" zajlik. A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a konfliktusokat csakis párbeszéddel lehet megoldani. A Közel-Keletet említette, ahol Ferenc pápa szerint tiszteletben kell tartani többek között a keresztények vallásszabadságát is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Hányat is fogadott be eddig a Vatikán ?
karma1
Tisztelem Ferenc papat, de most egy kicsit butasagot mondott. Megis, milyen haboru lenne az, amit vizional, ki kuzdene ki ellen? Mert a menekultek elcsigazottak, fegyver nelkuliek, ok megpihenni akarnak, nem harcolni,. Amit viszont az az orszag csinal, ahonnan a menekultek jonnek, ott nem haboru van, hanem terrorizmus, ahol egy vallasi fanatikus tarsasag uralja a sajat orszagaban eloket, ezt max. polgarhaborunak lehetne hivni, de annak sem, mert az elnyomottaknal otthon sincs fegyver, csak elmenekulni tudnak. Igen, @jancsipapa: , a Vatikan es szemelyesen Ferenc papa mit is tett a menekultekert, hanyat is fogadtak be eddig? (Jo, jo, tudom, miniallamnak is kicsik, de a katolikus templomoknak ejjel-nappal nyitva kellene allniuk a menedeket keresok szamara...
Dr. Felipe
A pápa szembe megy a magyar "népakarattal"? Hát akkor legközelebb hogy fog a csuti páva "kiccsaládjával" ott tollászkodni a Vatikánban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.