Hiába mészárolták le szerkesztőségük 12 tagját januárban szélsőséges iszlám terroristák, a Charlie Hebdo ismét felborzolta a kedélyeket.

A francia szatirikus lap ugyanis a borítóján és egy belső illusztrációján is annak a tengerbe fulladt kisfiúnak – Aylan Kurdinak – a képét dolgozza fel, akinek fotója bejárta a világsajtót.

A megfulladt szír kisfiúval poénkodott a Charlie Hebdo
Az egyik rajzon a McDonalds' bohóca hirdeti: két gyermekmenü egy áráért, míg a másik illusztráció ezt írja:

Ezért keresztény Európa – A keresztények a vízen járnak – A muszlim kisfiúk megfulladnak.

Frissítés (2015-09-16):

Mint kiderült, a sajtó jelentős része, legalábbis az a része, amely nem fogja kezében a Charlie Hebdo nyomtatott számait hétről hétre, tévesen tudósított erről a címlapról. A fenti kép ugyanis két karikatúra összeragasztásából készült, azaz nem a Charlie valódi címlapja. A valóság az, hogy a szír kisfiúról készült képet valóban a Charlie Hebdo szerkesztősége készítette, de egy olyan címlaptervről van szó, amelyet aztán nem használtak fel (igaz, a lap hátsó oldalán azért kinyomtatták).

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezt nem akarom elhinni!!!
Már a merénylet előtt is mondtam, hogy nagyon nem érzik hol a határ.
Aljas, szemét, szar ember aki egy kisgyerek halálával poénkodik, de így vagy úgy, ezek után kapják meg amit megérdemelnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezt nem akarom elhinni!!!
Már a merénylet előtt is mondtam, hogy nagyon nem érzik hol a határ.
Aljas, szemét, szar ember aki egy kisgyerek halálával poénkodik, de így vagy úgy, ezek után kapják meg amit megérdemelnek.
petike
Januárban fel voltam háborodva a terrortámadás miatt, de most azt látom, hogy direkt provokálnak.
lópicigáspár
Bunkók! Ez lazán kimeríti az uszítás fogalmát. Golyóérett barmok! Ezt valamit magára adó bíróság legalább öt évvel honorálja!!
Aki Én
@petike: 10:10 Már akkor is provokáltak. Korábban többször figyelmeztették is őket, hogy ennek nem lesz jó vége. A jámbor óvódás is oda csap, ha nem tudod mikor kell abbahagyni a hergelést.
Gyerekek szőrnyű halálából pedig nem csinálunk karikatúrát.
Freewolf
Én már régebben sem sajnáltan egyiket sem, ez az érzés csak erősebb lett!
Knapp75
Ez a kép inkább Európát gúnyolja.
De akkor sem akarok halott kisfiúkat látni poénkodós képeken. (Mohamed és egyéb mesehősök jöhetnek.)

@Freewolf: Mondjuk te a gyereket sem sajnáltad.
Persze egy hungarocell Orbán fej rugdosásától kiakadsz, mert az szörnyű dolog.
GeoCravker
Januárban sem értettem, hogy mit lehetett nem érteni.
Az ártatlan áldozatokat, a kivégzett rendőrt, a vétlen titkárnőt tiszta szívemből sajnáltam. A többieknek üzleti kockázat volt a merénylet.
A kiadó még a halálukból is üzletet csinált.
Mi változott? Semmi az ég világon. Gusztustalanok, semmire tekintettel nem levők voltak, és maradtak.
Fradigege
Nem kéne. Aztán átesnek a ló túl oldalára. Megint lepuffantják őket, aztán már senki sem fogja őket sajnálni.
GeoCravker
januárból: endresy.blogspot.co.uk/2015/01/charlie-hebdo-incidens-keselyuk.html
" A szólás, az ábrázolás szabadsága ott ér véget, ahol a másik ember gondolati, vallási szabadsága kezdődik. Nem kifigurázható egyik hit, egyik vallás sem. Mert ezzel az abban hívőket, mint embert sérti meg valaki. Ezen a ponton, szemléletében, pedig már nehéz megmondani, mennyire becsüli a másik embert, aki jogot formál annak korlátlan megsértésére.

A Charlie Hebdo márpedig ezen a téren vétett. Nem is annyira az egyes vallások, mint az abban hívő emberek ellen. Ami egy percig sem menti fel a civilek védelmére kirendelt rendőr lemészárlását, és egy szerkesztőségben éppen ott tartózkodók válogatás nélküli legyilkolását. Alkalmasint a válogatott legyilkolását sem mentené. Mert az élet önkényes elvételére sincs feljogosítva senki. Akkor sem, ha komoly történelmi hagyományai vannak Európának is ezen a téren. Részben a már említett, középkori tömeggyilkosnak, és a mögötte álló szervezetnek is köszönhetően. De nem feledve: Működésük akkor sem levezethető a Bibliából, ha pápai felhatalmazással hajthatták végre tetteiket. A most aktuális esetben is igaz tehát, hogy nincs az a vallási fanatizmus, ami az említett cselekedetet mentené. Még akkor sem, ha a szerkesztőség rajzolói egyszerűen taplók, tapintatlan, másokat semmibe vevő, beképzelt alakok voltak. Azonban az emberi életnek, az ártatlanul megölteknek kijáró tiszteleten és együttérzésen kívül ne legyen kényszeres az azonosulás olyan „értékekkel”, amelyek nem, vagy csak önfeladással vállalhatók fel. Jóval túl a szólás szabadságán."
Freewolf
@Knapp75: Úgy tudom, hogy a halott kisfiú apja vezette a csónakot! Ki is a felelőtlen? A gyermek halála tragédia, de bennem inkább a szülői nemtörődömség háborít fel! Miért is ne sajnálnám szegény gyereket? Ő, szegény csak szenvedő alanya volt a történéseknek és nem ilyen sorsot érdemel egy gyermek!
Bercifiu
A seggfejeket mind ki kellett volna nyírni. Szórakozzanak a rokonaikkal. Hülye barmok.
Knapp75
@Freewolf: Persze, annyira sajnálod a gyereket, hogy inkább bűnbakot keresel, és lehetőleg olyat, aki tökéletesen illik az előítéletes világodba!

Szülői nemtörődömség, mikor ezer veszélyt vállal valaki, hogy jobb életet biztosítson a családjának, azaz a gyerekeinek?! Erről nem vagyok meggyőződve...
Ha otthon marad háborúzni, vagy a gyermekei nélkül indul neki a világnak, akkor biztosan nem vádolnád nemtörődömséggel, ugye?
Nyugtass meg, hogy neked nincs gyermeked!

@Bercifiu: Valójában mindenki seggfej, aki másokat ki akar nyírni. Legyen az iszlám fanatikus, vagy buta hozzászóló.
kamazuka
Ez a demokrácia egyik lépfenéje.
a Charlie Hebdo jövőheti számában leközölnék,mondjuk,hogy 5 pajeszos kalapos, bemegy egy párizsi szerkesztőségbe de csak kettő jön ki élve.
Úgye mennyire nem vicces?
De milyen Qva jól hangzik.
Ki tudja talán Tel-avivból szólnának hogy nekünk mindent lehet.?
Európa érteke a tolerancia?
Egy gyermek halálán élcelődni a leghitványabb cselekedet,és akkor a Facebook még megkérdi,segíts munkánkat,miért nem tetszik az Izraelita egyház hírdetése?

Egyszerű.
Visszautasítom ezt a fajta sajtó magatartást!
Majd amire szükségem van azzal azonosulok.
Desischado
Erre nincs mit írni, ez förtelem! Miféle lények lehetnek ezek, hogy egy ártatlan kisfiú halálán élcelődnek! Nyomorult férgek!
pagoda
@GeoCravker: Frázisok! Iszlám elfoglalja Európát, vagy áttérsz, vagy meghalsz!
varirmag
Egy gyermek halálán szórakozni,...hányadékok !

Annak a gyereknek az életébe került az apja döntése,ezek az idióták meg még rátettek egy lapáttal. Az ilyenek nem emberek !
Másik
És ott a mosakodás, hogy nem ők, nem úgy meg minden, és hogy csak a hátsó oldalon volt.

Ja? Akkor minden rendben, ha csak a hátsó oldalon volt?

Szerintem annak a fejében nagyon nincs rend, akiben ez az egész így megszületett. Meg a társakéban sem, akik nem azt mondták neki, hogy egy érzéketlen kretén vagy, hanem tapsikolva kitalálták, hogy "közkinccsé" teszik a förmedvényt.
simmering73
Aztán csodálkoznak, ha ezeket is lapátra teszik. Én nem csodálkoznék.
kopeba
Nem tudják meddig mehetnek el , megérdemelték amit kaptak , az ilyen médiának nincs helye Európában .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.