Lezárták a határt az osztrák hatóságok csütörtök délután a szlovéniai Sentilj és az ausztriai Spielfeld között, miután több ezer migráns kitört a Spielfeldnél, a két határállomás között, az úgynevezett senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak Ausztria belseje felé.

A határátkelőt az osztrák hadsereg teherautókkal zárta el, és a menekültek a határátkelő területén ülnek, illetve fekszenek a földön arra várva, hogy átengedjék őket Ausztriába – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A helyszínre érkezett csütörtök délután az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitnert, és Spielfeldre várják Gerald Klug osztrák védelmi minisztert is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Szaladozzanak már az osztrák rendőrök is egy kicsit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Szaladozzanak már az osztrák rendőrök is egy kicsit.
kamazuka
Akkor most az van, hogy a farok csóválja a kutyát?
wagabund
..."Migránslázadás Ausztriában"...

inkább ott, mint itt...ha szabadna kérnem tisztelettel...
Bercifiu
Talán jobban át kellett volna gondolni azt a NAGY HUMANIZMUST. Most megszoptátok, majd jön a Németben is a balhé. Ezek nem menekültek, hanem BŰNÖZŐK.
Peller Anikó
@kamazuka: majdnem, néhány farok csóválja európát, no meg a puncus. Angyalka csóváljad már egy kicsit gyorsabban, vagy talán azt hiszed jön télire a tüzelő?
36
@wagabund: No, igen. A bank országot, majd megvédik. Rég nem hallottam már Faymann osztrák kancellár felől. Korábban, nagyon megmondó volt.
Peller Anikó
@36: a fajmant úgy megnyomtuk marhavagonokkal, hogy kifeküdt.

Austrian Chancellor Werner Faymann criticized Hungary for its handling of the refugee crisis.. likening.. Viktor Orban's policies to those used by the Nazis during the Holocaust.

(Reuters, 2015 szept 11)
Január
Lassacskán minden állam belátja. hogy a migráns problémát egyedül képtelen megoldani. Az Európai Unió szintén tehetetlen, így éppen ideje komolyan foglalkozni a témával, míg Európában élünk, mert Euriszlámban már nem sok beleszólása lesz Európa jelenlegi vezetésének.
varrólány
Az országok addig tudják a megoldást amíg nem tódulnak be hozzájuk , akkor megértik hogy a bevándorlók még a" nem "szót sem fogadják el elvégre van saját törvényük, és akaratuk!
36
@36: Félreértés ne essék. Én a magyar rendőröknek nagyon drukkoltam. Pláne Röszkénél. Ma is drukkolok, rendőreinknek és katonáinknak.
Az osztrákok meg ismerkedjenek csak a "vendég" kultúrával.
wagabund
..." a menekültek a határátkelő területén ülnek, illetve fekszenek a földön"...

..ilyen a művelt európa?..hagyják, hogy azon a hideg földön, aszfalton üljön-feküdjön a szegény vándor ? éjjel már nulla fok van...
az osztrákok nem tudnak fűtött sátrakat, melegételes táborikonyhát biztosítani?

meglesz a véleményük a migránsoknak.
még a végén visszavágynak a Keleti pályaudvarra...
krumpli
Csak ami várható volt, ezeknek senki sem parancsol.
wagabund
@krumpli: hát ez az...csak még nem hiszi el a művelt nyugat.
fájdalmas lesz a felismerés.
kamazuka
1552-ben éppen Eger alatt gyülekezett egy gazdasági csoportosulás,terrorizálva a környék lakosságát.
A kor tudósítója megjegyezte,hogy bár nagyobb létszámukról előre tudtak, és kérték a keresztény európát,hogy segítsen, ám ez a segítség nem érkezett meg.
Hogy ,hogy nem, ma is egy ilyen túlszaporulatból érkező mindez idáig viszonylag békés néptömeg, folyamatos érkezése már közvetlenűl érinti az eu-t.Az eszmélés még hátra van, viszont közeleg a nagy keresztény ünep.
krumpli
@kamazuka: " ..ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég..."
vajon jövőre lesz még ?!
krumpli
@Szeparepa-: Hát nem a politika, az biztos !
wagabund
@kamazuka: tetszik e helyzetleírás...sajnos akiknek kellene, azok nem olvassák...
persze a tényeken nem változtat...pontosabban a várható eseményeken...
mariaberta
Na ez az igazi hála. Nem megköszönni a befogadást, hanem fellázadni, követelőzni . Ez már azért egy kicsit pofátlanság.
kutyahűség
Nem migráns, hanem menekült.

Ha nem hálás, mert befogadták, ha követelőzik, ha cirkuszol - alaptalanul, mert ugye ezt ki is lehet ám provokálni, hogy cirkszoljanak, de az nem ide tartozik -, akkor feltenni az első gépre és mehet haza. Nem része sem a genfi- , sem egyéb nemzetközi menekültegyezménynek, hogy kövezetőzőket eltartson bármelyik ország. Aki menekült, az nem követelőzik! Ez fajra, nemre, vallásra tekintet nélkül kötelező mindenkire.
Fradigege
Baromira aggódok. Most mi lesz? Kérem szépen ne általánosítsunk. Gyűűjenek beljebb. Van minden jó, mi szem-szájnak ingere. Ingyen lakás, műezim, anyámkínja, minden. Csak ennyien vagytok? Én is felajánlom a világbékét. NOBEL-díjat a mindenkinek!
Szókrakész
A ballib sajtó már nem tudja lemosni a mocskot magáról, amit az országunkkal kapcsolatban műveltek.
Az EGÉSZ világ eddig azt hitte, mi vagyunk a hunyók, a magyarok a mocskok, és a menekültek ezért lázadoztak országunkban, határon belül és határon.
De mint tapasztalható, a "menekülteknek" tök mindegy melyik ország, csak germoney legyen.
Ha nem az akkor Svédország:
A lényeg, hogy mindent megtehetnek, mert nemzetközi jogok védik őket.
Ezért lehet minden EU-s törvényt áthágni, pedig állítólag ők itt integrálódni akarnak, tisztességes, dolgos, jogkövető, EU-s toleranciát szem előtt tartó, becsületes adófizető polgárokká akarnak válni.
Akkor most ki a hülye?
rugacs
Tegnap nálunk lázadtak, ma itt, holnap majd egy országgal odébb... Hol az a határ, mikor azt mondja végre az Unio, hogy ELÉG!
picike
A migráns lázad mert nagy lovat adnak alájuk tul ki van szolgálva @rugacs:
Feraj49
Mennyi adót is fizettek az államok kasszáiba,hogy követelőzhessenek ?/Mi nem követelőzhetünk,mert ránk küldik a rendőröket,persze egyetlen "gerinces" politikus sem jelenik meg a tüntetésen / Semmit ! Mint ahogyan nekem sem ad a magyar állam ingyen semmit ! Nekik miért is? Van pénzük vegyenek élelmiszert maguknak,-az legalább nem dobálják el-ha takaró,ruha kell hát vegyenek maguknak.Kint voltam Ausztriában,mindenért fizetnem kellett,senki nem adott ingyen semmit.Fizetem az eü-t,a nyugdíjjárulékot,az adókat stb. Akkor milyen alapon követelőznek ?
A nemzetközi menekültügyi jog sokukra nem is kellene,hogy vonatkozzon.Persze lázonghatnak mert sok majom még mindig "menekülteknek" titulálja őket. A nagy sza...t menekültek, nagy részük ingyenélő léhűtő új honfoglaló.
picike
@Feraj49: betolakodók irat minden nélkül betörők az országokba . próbálnák csak én igy menni már ők lefejeztek volna rég ennyi. Elfelejtették ezt a mondatot a határ őrzők : Állj vagy lövök!!! Régen igy volt . és lőttek is ha valaki pofátlanul be akart jutni jogtalanul!!!
Feraj49
@picike: ma 10,27-re.Én határőr voltam sorkatonaként 27 hónapig /az utolsók voltunk,a többieknek már "csak 24 hónapot kellett szolgálni. / Mohácsi FEP, Zaláta, Ivándárda,Felsőszentmárton.Tehát "száraz határvonalon " és a "vizes határvonalon" is.Nem olyan régen megkerestem a egy volt szolgálati helyem-siralmas állapotok vannak ott.Már se autóút,se laktanya csak romhalmaz.A helyiek szerint a rendszerváltás után ment tönkre minden.A lakosság segítette a határőröket.Ha idegen jelent meg a környéken már jelezték.
Ma már szinte senkit nem érdekel kik jönnek mennek,cserélődnek a földek tulajdonosai is.A falusi emberek meg szerettek bennünket.A nejem is egy ilyen falúból származik,és immár 43 éve vagyunk házasok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.