Gőzerővel törik a fejüket az EU-ban, hogy hogyan szabhatnának gátat az egyre súlyosabb problémákat okozó menekültáradatnak, ami szűnni nem akar, hely lassan pedig már nincs, se kapacitás – írja a hvg.hu

Néhány európai uniós tagállam kapacitásának és terhelhetőségének határához ért, miközben az EU-nak nincs elegendő hatékony eszköze a menedékkérők beáramlásának csökkentésére – közölte hétfő esti brüsszeli sajtótájékoztatóján Jean Asselborn, az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg bevándorlási ügyekért felelős minisztere.

Asselborn az uniós belügyminiszterek általa elnökölt rendkívüli tanácskozását követően úgy nyilatkozott: az EU külső határán felállítandó regisztrációs pontoknak (hot spotoknak) a lehető leghamarabb és megnövelt kapacitással kell működniük, ez lehet az egyik megoldása a migrációs hullámnak.

Menekültáradat: betelt a kapacitás egyes uniós országokban

A migránsútvonalak mentén – különös tekintettel a balkáni országokra – a menedékkérők számára információs és regisztrációs "támogató központokat" (Processing Centers) hoznának létre – tájékoztatott a luxemburgi miniszter.

Az unió területén belül létrehozandó központok szerepe elsősorban abban állna, hogy megszervezze a menekültek tagországok közötti elosztását. "Európába sem a bejutás, sem a letelepedés nem választás kérdése" – hangsúlyozta a miniszter. Asselborn hozzátette: vannak olyanok, akik megtagadják a hatóságokkal való együttműködést, holott Európában mindenkire és mindenhol ugyanazok a szabályok és kötelességek vonatkoznak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Kezdjük az elején:

Talán Merkel "muttinak" nem kellett volna olyan megjegyzéseket tenni, amivel szinte behívta őket.

Aztán: nem szerencsés annyi segélyben részesíteni őket, ami lehetővé teszi a megélhetésüket munka nélkül is...

Végül: Nem tüneti kezelést kellene végezni amikor már ekkora a baj (nagyobb táborok, hot spotok, jobb logisztika, stb.) , hanem megoldást sürgetni. (Szíria, Irak stabilizálása, asszad elűzése, bármi - csak megálljon az áradat)
magyarbakancs
Ez fegyver nélküli terület és élet tér szerzés az iszlám részéről.
Vagy másképpen 3. világ háború.
keresztapa
A hódítók nem alkalmazkodni, integrálódni érkeznek hanem diktálva uralkodni és ezt az EU vezetése tűri Németország bűne ezáltal nagyobb mint a ll.vil há. Európa ébredése már elkésett, események folyamatában már csak asszisztál, nem pedig diktál.
verőce21
A luxemburgi külügyminiszter mint megjegyezte, nem tudja, mi történne a Balkánon, ha Németország vagy Svédország bezárná a kapuit. "Úgy gondolom, hogy már most egy nagyon-nagyon kritikus helyzet az, amelyben vagyunk”

A luxemburgi diplomácia vezetője vélhetően nem a magyar kormány bevándorláspolitikájára gondolt, hiszen Magyarország, mint schengeni határország a kerítés megépítésével megvédte az EU külső határszakaszát az ellenőrizetlen migrációtól, miközben a menedékkérők törvényes keretek között továbbra is beléphetnek hazánk területére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.