Pénzkidobásnak nevezte a horvát-szlovén határszakaszon épülő drótkerítést Ranko Ostojic horvát ügyvivő belügyminiszter szerdán Bródban (Slavonski Brod) újságíróknak nyilatkozva.

A politikus kijelentette: a drótkerítés építése pénzkidobás.

Szlovénia jobban tenné, ha inkább ideiglenes menedékhelyet építene a bevándorlóknak, mint amilyet Horvátország is épített, s amelyet téliesített

- hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy Ljubljana ezzel a döntéssel azt üzeni, a határok lassan lezáródnak, ami ellentétes hatást vált ki, és még többen fognak jönni.

Ostojic nem tartotta elfogadható indoknak, hogy Szlovénia azért emel kerítést Horvátországgal közös határán, mert véget ért a görög komphajók személyzetének sztrájkja, és Ljubljana attól tart, hogy több ezer migráns özönlik majd az országba. A tárcavezető szerint a migránshullám nagy része már áthaladt Szlovénián.

Horvátország befogadóképessége 5000 fő, ha ugyanennyi migránst be tudna fogadni Szerbia, Magyarország, Macedónia, Szlovénia, Ausztria és Bulgária is, a menekülthullám ellenőrizhetővé válna – mondta Ostojic, hozzátéve, hogy probléma megoldását Görögországban kell kezdeni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Frankó: aha, pénzkidobás ha valaki végre rászánja magát, hogy megvédje hazája és az únió határait, mondá Brunkó. Így most agyalhatnak a D terven, merrefele is kéne megszabadulni a betolakodóktól, hogy is kéne merrkelfele passzolni a hordát, hiszen tantika tárt karókkal várja őő őket. De már nem őszinte a mosolya..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.