Angela Merkel német kancellár kezdeményezésére külön tanácskozást tartanak vasárnap Brüsszelben az EU-Törökország csúcstalálkozó előtt mindazon országok képviselői, amelyek hajlandóak egy menekültkontingens átvételére Törökországtól, az elképzelések szerint mintegy 400 ezer menekült befogadásáról lehet szó – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

A hetilap szerint a találkozót a német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szervezte meg. A 14 órakor kezdődő megbeszélésen Németország mellett Ausztria, a Benelux-államok, Svédország, Finnország és Görögország képviselői vesznek részt.

Franciaország is csatlakozott a kezdeményezéshez, de François Hollande francia elnök csak 16 órára, az EU-Törökország kezdetére ér Brüsszelbe.

A terv szerint ezek az uniós tagországok befogadnak egy előre meghatározott létszámú menekültcsoportot Törökországtól, ha az ankarai vezetés leállítja a menekülteknek az Európai Unióba irányuló tömeges, illegális bevándorlását.

A vasárnap délutáni találkozón ennek a csoportnak – menekültkontingensnek – a nagyságáról és elosztásáról lesz szó.

Az eddigi megbeszéléseken egy 400 ezer fős nagyságrendű kontingensről volt szó. Ez nagyjából az egyharmada a balkáni migrációs útvonalon az idén az Európai Unióba érkező menedékkérők számának.

A kontingens legnagyobb részét Németország fogadná be, de vannak arra utaló jelek, hogy Franciaország is számottevő részt vállalhat. Erről Angela Merkel szerdán Párizsban egyeztetett a francia államfővel. Feltehetően abban állapodtak meg, hogy Franciaország részt vesz a migrációs válság kontingensen alapuló kezelésében, Németország pedig az eddiginél nagyobb erővel vesz részt az Iszlám Állam terrorszervezet elleni küzdelemben – írta a FAS.

Ugyanakkor konkrét számokat valószínűleg egyelőre nem neveznek meg nyilvánosan, tekintettel egyebek között a közelgő franciaországi regionális választásokra. Inkább az várható, hogy felkérik Jean-Claude Junckert, hogy dolgozzon ki egy javaslatot a kontingens elosztására a következő, december közepén tartandó uniós csúcsra. Ezután pedig az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) kezdhet tárgyalást Törökországgal a kontingens összeállításáról.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
Samuel Huntington 1996-ban megjelent „Civilizációk összecsapása” című munkájában már előre jelezte azt a világméretű konfliktust, amely napjainkban bontakozik ki, s amelynek nemcsak megfigyelői, de kényszerű résztvevői is vagyunk. Az Eurábia-koncepció előre jelzi: számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy katonailag gyöngébb népek menekültjei úgy hatolhatnak be egy erősebb, de már hanyatló civilizációba, hogy azt a saját igényeik szerint át tudják alakítani. Ha ez sikerül nekik, akkor megállapíthatjuk, hogy a világnak ebben a térségében a Római Birodalom bukása óta ilyen változásra nem került sor.

Az Eurábia-koncepcióban kezdeményező szerepet vállaló francia elit úgy gondolta, hogy Európa a vezetésükkel sikeresen rivalizálhat természetes szövetségesével (az Egyesült Államokkal és az angolszász kultúrával) úgy, hogy szövetségre lép természetes ellenségével (az Arab Világgal és a mohamedán kultúrával). A tervezők számításaikat arra a „prime divider” (a társadalmat elsődlegesen megosztó) mentalitásra alapozták, amely differenciátlan magatartást tanúsít a közemberekkel szemben. A fő törésvonal szempontjából mindegy, hogy egy kétkezi munkás vallásos keresztény, agnosztikus, vagy pedig hithű muzulmán, aki az iszlám Állam fanatikus követője.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@keresztapa: Drábik János a nagy tudója, mindennek. Nem is hívják meg a fősodratú médiába. A jelenlegi kormány médiába se. Van egy műsor a you tube-on, az Enigma. Ajánlom mindenkinek, aki a migráció hátterével, részletesen akar ismerkedni.

Jól írod. Ez think thank ötlet, mégpedig szocialista. A keresztény világ és a miszlim világ, ketté szakítja és állandó konfliktus zónává teszi Európát, amiben nem gond az sem, hogy ha vér folyik. A munkahelyekkel, bérekkel is lehet terrorizálni az embereket. És közben az EU vezetői össze vissza beszélnek. Mert érdekük. A vezetőknek meg van a védelmük. A nép, nem baj ha pusztul, nem baj ha elszegényedik, nem baj ha nincs egészségügy, nem baj, sőt a legjobb ha buta olvasni, írni, értelmezni nem tudó emberek jönnek ki az iskolákból, mert így megmaradnak ösztön szinten. Ha legyilkolja a családját, saját gyerekeit, lecsukják, de a bíróságok azért a veszedelmes nagy halakat szabadon engedik, mert ezzel is csak rontják a morált és növelik a félelmet. Stb. Évtizedes terv ez.
sokanvagyunk
@F_Viktor: Nem ismerheted részleteiben a véleményemet, ezért leírok néhány dolgot.
Mérhetetlenül sajnálom azokat az embereket - vallásuktól függetlenül -, akik menekülni kénytelek hazájukból. Csodálattal néztem pl. a békés Damaszkuszt, építményeit, tereit, kultúrájukat stb., ahol éltek - sokan közülük jobban, mint amit nálunk remélnek -, amit alkottak. Mindannyian tudjuk hogy a politika, de főleg a fegyverbiznisz áldozatai ezek az emberek. Sokan gazdagodtak meg már a történelemben gyűlöletkeltésből, hatalomféltésből, más népek leigázásából, természeti kincseik elrablásából. Elmenekülésük érthető, de hosszú távon nem megoldás, mint ahogy az sem, hogy oda telepítsék őket erőszakkal, ahol nem akarnak vagy nem tudnak élni (pl. nálunk, létminimumon?)... - hirtelenjében tucatnyi helyről, majd egyidőben indult a "népvándorlás", tömegek autópályákon hömpölyögve, ellenőrizetlenül. Terrorveszélyt - ugyancsak egyidőben - Európa számtalan országában hirdettek, és nem is alaptalanul.
F_Viktor
@sokanvagyunk: Értelek. Én is megkülönböztetek olyanokat, akik ész nélkül terjesztik a kormány félelemkeltését, s olyanokat, akiknél célba ért a félelemkeltés. Utóbbiakkal semmi gondom, ők azok akik nem a pártot követik vakon, ők képesek helyesen gondolkodni.

Én is azt mondom, nem szabd minden országra ráerőltetni a kvótarendszert, de józanul belegondolva, mire jogosította fel az a 900 ezer aláírás Orbánt? A többi 7,1 millió aláírásra jogosult véleménye nem számít? Újra egy kisebbség akarata érvényesül?
verőce21
Eddig a munkanélküliek száma Németországban 2,2 millió volt. Most lesz legalább 3,5 millió.
A legtöbb bevándorló egyáltalán nem foglalkoztatható. Ezek a legalapvetőbb oktatásban sem részesültek.
Mi több, a nők általában egyáltalán nem dolgoznak.
verőce21
Senkinek fogalma nincs róla, aki nem került velük kapcsolatba, hogy milyen állatok ezek, még a kórházban is, főleg azok, akik Afrikából jöttek, és hogy a muszlimok hogyan bánnak a mi dolgozóinkkal, munkatársainkkal, a vallásuknak megfelelő ellátást követelve.
Ha ez így folytatódik, és a németek újra megnyitják határaikat, hazamegyek a Cseh Köztársaságba.
kutyahűség
"hajlandóak egy menekültkontingens átvételére Törökországtól, az elképzelések szerint mintegy 400 ezer menekült befogadásáról lehet szó"

Tessék méár megtanulni, kedves hangulatkeltő, cirkuszoló újságíró: a MENEKÜLT az NEM MIGRÁNS!

Menekültet a nemzetközi szerződések értelmében KÖTELEZŐ befogadni, a migráns mehet haza. Ingyencirkusz lefújva. Köszönjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.