Ezrek tüntettek Párizsban szombaton a rendkívüli állapot meghosszabbítása és a vitatott terrorellenes alkotmányreform ellen. A tüntetők azért vonultak az utcára az esővel is dacolva, mert szerintük a vitatott intézkedések visszalépést jelentenek a francia demokrácia számára. Franciaországban a november 13-i párizsi terrortámadások óta van életben rendkívüli állapot. Jogvédők szerint ennek fenntartása már szükségtelen, és az intézkedés túlzott hatalmat ad a hatóságok kezébe. Emiatt mondott le az igazságügy miniszter is A Francois Hollande elnök által előterjesztett alkotmányreform értelmében bizonyos körülmények között megfoszthatnák francia állampolgárságuktól a terrorizmusért elítélt kettős állampolgárokat. Közvélemény-kutatások szerint a franciák többsége támogatja a kezdeményezést, de ellenzői attól tartanak, hogy az igazságtalanul célba veszi a muszlimokat, egyesek szerint pedig arra a második világháborús intézkedésre hasonlít, amelynek keretében megfosztották...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@verőce21: Ezeket a csodás dolgokat merre tanítják? Megalapították a Németh Szilárd Tudás- és Szépségakadémiát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Nem utálom a másik kettőt, csak semmi vitakultúrájuk sincs. Ha már felvállalnak egy Tv szereplést, lehetnének úriemberek is. Nem hangerővel, sértegetéssel kell felhívni magukra a figyelmet, hanem higgadt, nyugodt állásfoglalással. Mert nem biztos, hogy annak van igaza, aki ordítozik és provokál. Szoktuk mondani, hogy "Mit ordítsz? Félsz?"
A "rezsidémon"-ról sem állítottam, hogy igaza van, csak azt, hogy jobban állta a sarat.
Eriksson
@Horizont: Én azért ilyesmit soha nem mondanék senkire.
Érdekes az észjárásod azért. Szerinted ha valakit nem dicsérek azt utálom, ha valakit nem bírálok, akkor szeretem. Ha bírálok valakit akkor gyűlölöm, ha nem bírálom, akkor pártolom.
Köztesben nem tudsz gondolkodni? Mit szeressek rajtuk, ha nem a családtagjaim, nem a barátaim? És miért gyűlöljem, ha nem is ismerem őket?
Eriksson
@Horizont: És elvárnád életed jobbrafordulását egy mélyen lenézett, naponta ezerszer különböző ocsmány jelzőkkel illetett politikustól?
Ha valakitől szeretnél valamit, az a minimum, hogy ne mocskold. Ezt mondjuk elvárható lenne minden intelligens embertől, pláne ha ő is elvárná, hogy őt emberszámba vegyék. Mert a dolgok oda-vissza működnek.
Eriksson
@Horizont: Bár nem tudom, hogy Te milyen kultúrkörnyezetben élsz, de azt hiszem sosem fogunk egyetérteni emberi, kapcsolati dolgokban.
Neked el kéne határolódnod a politikától, mert az üldözési mániád előbb utóbb zárt osztályra vezet majd. :))
Eriksson
@Horizont: Leírtam az ATV -és "vitával" kapcsolatban, hogy mi a véleményem a nagyhangú emberekkel kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.