Az Iszlám Állam több száz egykori szexrabszolgája csatlakozott már ahhoz a csak nőkből álló zászlóaljhoz, amely a volt rabszolgatartók ellen ragadott fegyvert Irakban. Azt mondják: nem lesznek többé áldozatok. A szexrabszolgákból lett jazidi katonanők úgy hívják magukat, hogy A Nap Hölgyeinek Ereje. Egyrészt bosszút akarnak állni a megerőszakolóikon, másrészt pedig a népcsoport jövőjéért fogtak fegyvert.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@eugen4402: A fideszt is csak a magyarok tudnák leváltani (ez nem az EU dolga). Mégsem mennek elegen szavazni. Ennek a tudatlanság és a demokráciához nem szokott gondolkodásmód lehet az oka. Abban a közegben pedig nem hinném, hogy a nőknek túl sok beleszólása lenne, hogy terrorista legyen-e a gyerek vagy sem. Ahogy Orbánék is kezdik terjeszteni, a nő dolga szülni, főzni, takarítani.
eugen4402
@human: Sajnos, jó a párhuzam... Egy régi eset: volt egy barátom, aki a 60-as években népi táncosként Ulan Batorba időzött egy kult. küldöttség tagjaként. Megtekintették az újonnan átadott lakótelepeket a sokezernyi beköltöző sivatagi jurtalakóval. Aztán amikor a Híradósok elmentek, a magyar küldöttség még maradt néhány napig, és elhűlten nézték, ahogy a rengeteg lakásból visszaindultak az új lakástulajdonosok a jurtába, mert hát a város teljesen idegen volt nekik, azt se tudták, mihez kezdjenek. Aki a XVII. szd.-hoz szokott, annak nem fog tetszeni a XXI. szd.
human
@eugen4402: A változás azért folyamatos, de évtizedekig tart. A remény mindig ott van a változásra. Ki hinné például, hogy a nőket elnyomó Tálib uralom alatt Afganisztánban működtek illegális leányiskolák. Tehát akkor is voltak olyan szülők akik sokat kocáztatva szembe mertek menni a diktatúrával.
www.nlcafe.hu/ezvan/20151105/oktatas-nobel-dij-2015-szakena-jakubi-leanyiskolak-afganisztan/
eugen4402
@human: Ha egyáltalán reménykedhetünk az emberiség progresszív fejlődésében, akkor az ilyen hírekre nagyon oda kell figyelnünk. (És csak zárójelben merem leírni: annak az átkozott brit gyarmatosításnak nem csak a vasútvonalak megépítése volt az egyetlen pozitívuma, a gondolkodásban is megindult valami.)
human
@eugen4402: Szerintem ahhoz, hogy egyre nehezebben tudom egymás mellett élni köze van a Föld túlnépesedésének, ami túl nagy tempóban halad.
1960: 3 milliárd ember
2000: 6 milliárd ember
2013: több mint 7 milliárd ember
eugen4402
@human: Csakhogy ha ezt le mered írni, azonnal rád fogják, hogy az ördöggel cimborálsz, és gonosz vagy az utolsó porcikádig. Érdekes, hogy egy XIX. szd.-i vita jut eszembe a világ megismerhetőségéről. A járványos betegségek elleni védőoltások elterjedése vetítette előre a túlnépesedés veszélyét, és ennek során Engelsnek volt egy álláspontja, miszerint a világ nem megismerhető, mert ha az emberi agy (mint az egész része) felfedezi egy gyilkos kór ellenszerét, a Gondviselés újabb, még ismeretlen kórokat szabadít az emberiségre, hogy megakadályozza a túlnépesedést. Valami szabályzásnak kell lennie fölöttünk, különben háborúk után miért születik több fiú mint lány, ha nem az elveszett katonákat akarná pótolni a Természet, vagy Isten, vagy Gondviselés, nevezhetjük bárminek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.