A német kormány elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette szerdán a menekültek társadalmi beilleszkedéséről szóló törvényjavaslatát, amely szélesíti a menekültek munkavállalási lehetőségeit és rögzíti integrációs kötelezettségeit.

A kétnapos kormányülés utáni sajtótájékoztatón Angela Merkel kancellár mérföldkőnek, Sigmar Gabriel alkancellár pedig paradigmaváltásnak nevezte a javaslatot és úgy vélte, az új jogszabály megnyitja az utat egy átfogó bevándorlási törvény felé.

Az ülésen elfogadott úgynevezett mesebergi nyilatkozatban az integrációs törvény alapvetései mellett az is szerepel, hogy a kormány élesen elítélte és "gyors törvénymódosításokkal reagált" a menedékkérők, a menekült nők és gyermekek elleni támadásokra, és az olyan – jellemzően német nők ellen észak-afrikai férfiak által elkövetett – atrocitásokra is, amelyek szilveszterkor történtek.

A dokumentumban az is szerepel, hogy növelni kell a "migrációs hátterű" alkalmazottak arányát a közigazgatásban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
A vezetékes vizet nem ismerik, nem hogy a német törvényeket! Mi a fenét kezdenének velük a közigazgatásban? Kecskét hentelnének?
Jozefina
"A dokumentumban az is szerepel, hogy növelni kell a "migrációs hátterű" alkalmazottak arányát a közigazgatásban."
Na ezt mát nem kellene. Ez egy kicsit túlzás!!! Iszlamisták bekerülnek a közigazgatásba, akkor valóban az isten se menti meg Németországit az iszlámtól!!! Elvetemült hülye ötletnek tartom!!!
Szókrakész
"A német kormány elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette szerdán a menekültek társadalmi beilleszkedéséről szóló törvényjavaslatát, amely szélesíti a menekültek munkavállalási lehetőségeit és rögzíti integrációs kötelezettségeit."

Minek ilyen törvény, ha ezek tanult, intelligens orvosok, mérnökök?

A sima magyar, lengyel, cseh, szlovák lakatos, kőműves, pék, cukrász, ...munkavállalók miatt nem kellett új törvényeket alkotni.
Ők simán "önerőből" integrálták magukat. Pedig nem egyetemi végzettségűek, mint a merkel (szirén)banya által Németországba csalogatott mega-giga agyoniskolázott migráncsok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.