Párizsban is megkezdték az önjáró buszok tesztjeit, amiket fokozatosan terveznek bevezetni a következő 20 évben – számol be róla az itcafe. A járművek egyelőre kicsik és lassúak, de ha megbízhatóan működnek, a célnak már most is teljes mértékben megfelelnek.

Akárcsak a többi nagyvárosban, Párizsban is hatalmas gond a légszennyezettség és a járműforgalom, így több projekt is indult ennek mérséklésére. Ezek közé tartozik az elektromos tömegközlekedési eszközök bevezetése is, amelyek további előnye lenne, hogy önvezérlőek, sofőrt sem igényelnek.

Pár év, és érkeznek az önjáró buszok – így néznek ki most

Párizs egyik polgármester-helyettese szerint az autonóm járművek a következő 20 évben fokozatosan át fogják venni az uralmat, és erre időben fel kell készülni.

Egyelőre két kisbusz közlekedik fix útvonalon, a Lyon és az Austerlitz pályaudvarok között – a köztük lévő távolság mindössze egy kilométer. A  kísérleti üzem három hónapig tart, az utasok a hét minden napján ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást. Amennyiben sikeres lesz a teszt, még idén bővítik az útvonalat.

A 12 üléses kisbuszok maximális sebessége 20 km/óra, ám ez a városi közlekedésben ritkán jelent hátrányt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Na ez Magyarországon nem menne. Jó pár el lenne térítve Mi kell hozzá?? A Magyar ki fogja találni és a sufniba már lehet is szét szedni.
Rendőr.- Mit keres ez a busz a fás kamrába moré?
.- Há nem tudom ez csak úgy ide gyütt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.