A leszállópálya helyett a gurulóútra tette le a gépét - miközben alatt egy utasszállító mozgott.

Harrison Fordnak már megint érdekes landolásban volt része, most egy felszállópályán haladó Boeing-737-es utasszállító felett sikerült átrepülnie és leszállnia a gurulópályán – olvasható a The Washington Post cikkében.

A szövetségi légügyi ügynökség (FAA) az ügyről nem árult el sokat a lapnak, a renitenskedő pilótát sem nevezték meg (a FAA szabályzata értelmében egy ilyen átrepülés és a gurulópályára leszállás a biztonsági előírások megsértését jelenti), de azt bejelentették, hogy nyomozás indult az ügyben.

Az NBC News szerint azonban az irányítótorony és a pilóta közti hangfelvételen hallani lehet, hogy a pilóta Harrison Ford. A cikk szerint a gurulópályára leszállást azután tette meg Ford, hogy a torony megadta neki az engedélyt a leszállásra, ő pedig visszaolvasta azt – aztán a leszállópálya helyett a vele párhuzamosan futó útra tette le a gépét, miközben az American Airlines egyik Boeing-je 110 utassal és 6 fős személyzettel elzúgott alatta.

Fordnak nem ez az első repülős kalandja: 2015-ben súlyos sérüléseket szenvedett, mikor egy golfpályán landolt a kisgépével, de volt már része balul elsült helikopter-landolásban is.

Ford kiképzett pilóta és lelkesen gyűjti a régi repülőeszközöket. A mostani eset egyébként Kaliforniában történt, a John Wayne reptéren.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.