Egy katonától vette el a fegyverét a támadó, akit később lelőttek. A hatóság szerint a férfi szerepelt a radikalizálódásra hajlamos személyek listáján.

Katonától szerzett fegyvert

Lövöldözés történt szombaton a délelőtti órákban Párizs második legnagyobb légikikötőjében, az Orly reptéren.

A hatóságok elmondása szerint egy férfi elvette a reptéren szolgálatot teljesítő egyik katonától a fegyverét, majd egy üzletbe menekült – a kiérkező rendőrök lőtték le.

Radikális volt a párizsi reptéren lelőtt támadó

Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

Ennek némileg ellentmondott a francia védelmi miniszter, aki szerint egy katonanőtől vette el a fegyvert a támadó, de a katona társai lőtték le a férfit.

A rendőrség szerint a férfi rajta volt a radikalizálódásra hajlamos személyek listáján.

Meglőtt egy rendőrt Észak-Párizsban

A reptéri lövöldözés előtt nem sokkal egy észak-párizsi útellenőrzésen meglőttek egy rendőrt, a támadó elmenekült. A francia média szerint a két eset közt kapcsolat lehetett, úgy tudták, a kocsit a reptér mellett találták meg üresen.

Radikális volt a párizsi reptéren lelőtt támadó

Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

A rendőrség egy ideig nem erősítette meg ezt az információt, később azonban elismerte, a férfinak köze van a támadáshoz. A kocsi, amit a reptér mellett találtak, az egy másik autó, azt Párizs déli felén lophatta el a támadó.

Lezárták a repülőteret

A repteret az incidens miatt lezárták, az utasokat kiküldték a terminál épületeiből, illetve a repülőkön tartózkodókat nem engedték leszállni. A rendőrség tűzszerészekkel vizsgálta át a repteret, és a lelőtt támadót is, mivel attól tartottak, hogy a támadó robbanómellényt visel – erről később bebizonyosodott, hogy nem igaz.

Radikális volt a párizsi reptéren lelőtt támadó

Fotó: Twitter

A reptéri incidensben senki nem sérült meg a támadót leszámítva, akit több lövés is érhetett – a helyszín közelében tartózkodók három-négy lövést hallottak –, és bele is halt sérüléseibe.

(BBC)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az összeset le kéne lőni, mielőtt helyzetbe hozzák magukat. Másképp ennek sosem lesz vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.