Iszlamista hátterű támadás lehetett a Borussia Dortmund német labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylet a helyszínen talált levél alapján – jelentette szerdán a Süddeutsche Zeitung (SZ) című lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

A jelentés szerint a levélben hivatkoznak a tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásáron elkövetett dzsihadista merényletre, és kiemelik, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció tagjaként a német légierő – felderítő repüléseket végző – Tornado gépei részt vesznek muzulmánok meggyilkolásában.

Ezért sportolók és egyéb hírességek Németországban és más, az IÁ ellen "keresztes" háborút folytató országokban felkerültek az IÁ "halállistájára".

A lapok szerint a hatóságok fenntartással kezelik a levél állításait, nem zárják ki, hogy félrevezetést szolgáló hamis nyomról van szó.

A kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzés előtti támadásban egy labdarúgó és egy rendőr sérült meg. Az összecsapást elhalasztották és szerda este rendezik majd meg, a Dortmundban rekedt Monaco szurkolókat pedig a klub kezdeményezésére helyi szurkolók fogadták be éjszakára.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.