Osztrák sajtóhírek szerint visszatért a gyermekprostitúció Bécsbe, ahol minden negyedik gyermekprostituált magyar.

Újra felbukkant a gyermekprostitúció Bécsben, minden negyedik gyermek magyar – olvasható a Die Presse osztrák lap cikkében. 

A lap szerint a gyermekprostituáltak Bécs Leopoldváros részének Stuwerviertel negyedében találhatók meg, ezt a helyiek vöröslámpás negyedként ismerik évtizedek óta.

A rendőrség legalább 20 lányról és fiúról tud, akik a Práter környékén árulják "szolgáltatásaikat", néhányuk még a 12. életévét sem töltötte be. A gyerekek mélyszegénységből érkeznek, többen iskolázatlanok, vannak olyanok, akiket az árvaházból hoztak el a futtatóik.

Tavaly ősszel már felszámolt a bécsi rendőrség egy magyar gyermekprostitúciós hálózatot (23 lány és 5 fiú), ám a fiatalok és futtatóik újra visszatértek, az újak közt sok a roma származású a cikk szerint. 

A gyerekekre a futtatók vigyáznak, figyelők lesik a környéket, hogy feltűnik-e a rendőrség, akik közül sokakat már arcról ismernek, valamint a civil rendőrségi autók rendszámát is tudják. A gyerekek semmilyen idegen nyelven nem beszélnek, a kuncsaftokkal egy cetlin közlik a szolgáltatások árát, amelyek 5-20 euró közt mozognak.

Az osztrák hatóságok a magyar rendőrökkel és civil szervezetekkel karöltve próbálnak segíteni az áldozatokon, akit sikerül kiemelni ebből a közegből, azokat Magyarországon speciális intézményekben helyezik el. 

A Bors megkereste Földi Ágnest, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetőjét, aki nem hallott a bécsi hálózatról még. 

Földi szerint egész Európában találni magyar prostituáltakat, vannak olyanok, akik a magyarországi büntetések elől menekülnek külföldre, de

a gyermekprostitúció persze más ügy, biztos vagyok benne, hogy az osztrák rendőrök ki­emelt figyelmet fordítanak erre.

(Die Presse, Bors)

(Címlapi kép: a bécsi Práter park vidámparki része az óriáskerékről nézve

Fotó: wikipedia CC By-SA 2.5/Herbert Ortner)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.