Felvették, ahogy a férfi a hullámokon kiviteti magát a stégről a partra.

A férfinak irtó mázlija van, hogy nem ő vált Ophelia negyedik áldozatává. Mint arról beszámoltunk, a hurrikán meggyengülve érte el Írországot, ahol ennek ellenére vörös fokozatú riasztás volt érvényben.

Őrült módon tombolt Ophelia: a háborgó tengerben úszkált egy férfi – videók

Fotó: ladbible.com

Ezt a pillanatot választotta ki a férfi arra, hogy megmártózzon a viharos tengerben. Komótosan beereszkedett a stégről a vízbe, majd a hullámokkal kivitette magát a partra, ahol feltehetően a családja várta.

A videó ITT tekinthető meg.

Három áldozatot szedett a vihar

Az ítéletidőnek egyelőre három áldozata van, mindannyian Írországban vesztették életüket. Egy nő és egy férfi akkor halt meg, amikor autójukra fát döntött az orkán, egy férfi pedig egy kidőlt fa eltávolításával próbálkozott, amikor saját láncfűrészétől halálos sérülést szenvedett.

Ophelia így nézett ki az űrből:

Az ír és a brit hatóságok hétfő esti beszámolói szerint az Ír Köztársaságban 360 ezer, Észak-Írországban 1300, Walesben hozzávetőleg négyezer kereskedelmi és lakóingatlanban nem volt áram.

Narancsszínűvé vált az ég

Az Ophelia a legkeletibb hurrikán, amely az atlanti hurrikánszezonokról szóló tudományos adatgyűjtések kezdete óta valaha is kialakult.

Rendkívül erőteljes déli légáramlása az orkánnal és az esőzésekkel együtt trópusi levegőt és szaharai homokot is hozott: hétfőn Nagy-Britannia középső és délkeleti térségeiben 22-23 fok meleg volt. Az átlagos októberi hőmérsékleti maximum 15 fok.

A Szahara sivatagból felkapott homoktömeg hétfő délután mély sárgás-vöröses színbe borította az égboltot Anglia felett. A ritka természeti jelenséget a legerősebben Londonban és a déli országrészekben lehetett érzékelni.

30 éve volt ekkora vihar

Az Ophelia napra pontosan 30 évvel az utóbbi három évszázad legpusztítóbb nagy-britanniai vihara után érkezett.

Így nézett ki, amikor pusztított Írországban:

Az azóta is csak Nagy Viharnak nevezett természeti csapás 1987. október 16-ának hajnalán tört be Nagy-Britanniába az Atlanti-óceánról, 180-200 kilométeres széllökésekkel. A vihar 18 halálos áldozatot, 15 millió kidöntött fát, több százezernyi elsodort háztetőt, több tízezer összetört járművet hagyott maga után.

Ez volt 1703 óta a legsúlyosabb időjárási katasztrófa Nagy-Britanniában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.