A menekültek radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője kedden egy berlini konferencián.

Holger Münch a 21. európai rendőrségi konferencián tartott előadásában hírportálok beszámolói szerint kiemelte, hogy az "iszlamista fenyegetettségi potenciál" folyamatosan növekedik Németországban, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szíriai és iraki befolyásának csökkenése nem javított a helyzeten.

A menekültek radikalizálódásától tart a német bűnügyi hivatal vezetője

Fotó: YouTube

Németországból 970-en utaztak a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak az IÁ-hoz, és azzal kell számolni, hogy sokan visszatérnek – mondta a legszélesebb nyomozati jogkörű német rendőri szervezet vezetője, rámutatva, hogy az IÁ propagandája már alig érzékelhető, de kialakult egy hálózat, amely támogatja a terrorcselekményre hajlandó szélsőségeseket.

A szélsőséges iszlamizmus Németországban leginkább elterjedt irányzata, a szalafizmus híveinek száma elérte a 11 ezret, és 743 ember szerepel az iszlamista indíttatású terrorcselekmény elkövetésére hajlandóként számon tartott személyek listáján, ami több mint ötszörös növekedés az öt évvel korábbi 139-hez képest. További 454-en az úgynevezett releváns személyek körébe tartoznak, ahová azokat sorolják be, akik hajlandóak közvetlenül támogatni merényletek elkövetőit.

A radikalizálódás kockázata különösen a menekültek körében magas – mondta Holger Münch. A menekültek főként akkor sodródhatnak a szélsőségesek közé, ha "nem válnak valóra álmaik" Németországban – tette hozzá.

Németországban legutóbb 2016 decemberében volt iszlamista terrortámadás, az elkövető egy elutasított tunéziai menedékkérő volt, aki egy berlini karácsonyi vásáron gázolásos merényletet követett el egy lopott kamionnal. A támadásban 12 ember meghalt, több mint 70-en megsebesültek.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
A németek ihatják a levét annak, hogy mérkell és zenekara féle vezetőket választanak.
1magyar
@cikicakk55: A titokban ittmaradtakról nem is tud senki. Mikor a kerítés még nem volt senki nem tudta hová lettek a csordában bevonulók.
Meg kell nézni az ingyen wifik közelében telefonozó idegeneket!
peterkelemen
Nekem három ismerősöm is Németországban él. Ott nincs semmiféle migránshisztéria a hétköznapokban. Orbánék kiemelnek eseteket és azt felnagyítva tálalják a buta magyaroknak, akik ezen elcsámcsognak. Az értelmesebbek meg kivndolrolnak többek között a migránsbefogadó országokba Németországba. Ott ezerszer jobb az élet: jól keresnek, utazgatnak míg itthon meg kölcsönökből tengődtek.
kokopelli
@peterkelemen: aláírom,mivel nem a lakósság foglalkozik vele,hanem a Yard meg
a neonazi AfD! A "népnek" fontosabb,hogy hová repüljön szabira,milyen autót vegyen,
és a Bayern újra bajnok lesz-e!...a Európakupákat majd elfeledtem! Bocs! Mi a f@ß
köze van a kommentelőnek,hogy mit választ a "német pógár"? Az élelmesebb közép-
európai úgyis ott próbál szerencsét a cca.2740 Ft/órás-os (+x) minimálbérével! ;--)))
cikicakk55
@1magyar: Ma 8:40
A kormányinfón Lázár azt mondta,hogy jelenleg ellenőrzött keretek közt.400 valamennyi Van az országban.A valamennyit én magamtól írtam,mert a pontos számot nem jegyeztem meg. Azt is mondta,hogy börtönbe itt Magyarországon mennyi van,de annyit jegyeztem meg,hogy 100 alatt van a számuk. Az a rengeteg ember,aki annak idején keresztül trappolt az országon,már egy sincs itt az biztos,Már vagy vissza mentek a hazájukba,mert kiderült,hogy dolgozni bizony mindenhol kell,nyugaton sem kolbászból van a kerítés,vagy valahol csatangolnak és élnek amiből tudnak.
kokopelli
@peterkelemen: a kőruti robbantó "szalafista" volt,afrikai moszlém,vagy IA
harcos,vagy egyszerűen egy marha? Biztos vagyok benne,hogy az NSzK-ban
úgy leß@rják,mint a verébek az autókat! Kell a harci módus a Zorbánéknak,mert
a szegénység,az elvándorlás,a korrupció és a többi "vívmány" ellenük beszél! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.