Lezuhant egy húszszemélyes repülőgép a svájci Alpokban, a fedélzetén lévő mind a húsz ember életét vesztette – közölte Anita Senti, Graubünden kanton rendőrségének szóvivője vasárnap.

Tragédia – lezuhant egy repülőgép Svájcban, mindenki meghalt, aki a fedélzeten volt – fotó

Graubünden kanton rendőrsége által közreadott kép egy Ju-52-es típusú húszszemélyes repülőgép roncsáról a svájci Alpok Piz Segnas-hegysége nyugati oldalán, Flims közelében 2018. augusztus 5-én. A sétarepülésre szakosodott Ju-Air vállalat Locarnóból Dübendorfba tartó járata az előző napon zuhant le 17 utassal és háromfős személyzettel a fedélzetén. Senki sem élte túl a balesetet. (Fotó: MTI/EPA/Graubünden kanton rendőrsége)

A Ju-52-es típusú – 1939-ben készült – gép a rendőrség közlése szerint a Piz Segnas hegység nyugati oldalán, 2540 méteres magasságban csapódott földnek. A tragédia még szombaton történt, a mentési munkálatokat a hegyi terep nehezíti – írja az ujszo.com.

A lap hozzáteszi:

gépen 17 utas és a háromfős személyzet tartózkodott, mindannyian szörnyet haltak.

Hivatalos közlések szerint 11 férfi és 9 nő halt meg, többségük svájci állampolgár. Annyit még tudni lehet, hogy

az áldozatok között van egy osztrák pár és fiuk is.

A járatot a Ju-Air cég üzemeltetette, amely az Alpokat bemutató körrepülésekre szakosodott.

Svájcban szombaton egy másik kisrepülő is balesetet szenvedett, a Luzern mellett Hergiswilnél. Annak a tragédiának négy halálos áldozata van, egy kétgyermekes helyi család tagjai.

Forrás: MTI, ujszo.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.