Levélben köszönte meg Mario Zenari szíriai apostoli nuncius Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a magyar kormány pénzügyi támogatást nyújt a Nyitott Kórházak nevű szíriai humanitárius projekthez – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Az apostoli nuncius tájékoztatta a kormányfőt, hogy a projekt keretében Damaszkuszban és Aleppóban működő, összesen három katolikus kórházban hetente 400 beteget látnak el ingyen, vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Szíriában rengetegen élnek szélsőségesen szegény körülmények között, akik egyáltalán nem engedhetik meg maguknak, hogy egészségügyi ellátáshoz jussanak. Kiemelte, hogy a kórházak pénzügyi támogatása elengedhetetlen, mivel az intézmények működési költségei jelentősen emelkedtek.

Voltak, akik köszönetet mondtak a magyar kormánynak

A Ferenc pápa által kezdeményezett Nyitott Kórházak projekt szükségességét alátámasztja az is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a Szíriában hét és fél éve pusztító polgárháború következtében az állami kórházak és egyéb egészségügyi intézmények 54 százaléka egyáltalán nem vagy csak részlegesen működik – tette hozzá levelében Mario Zenari.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 6-án nyilatkozott úgy, hogy a magyar kormány továbbra is különös felelősséget érez a veszélyben lévő keresztény közösségek támogatása iránt. Közölte, hogy Magyarország kétmillió dollárral járul hozzá három szíriai kórház egészségügyi-gyógyszerészeti kiadásaihoz.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a dilis kakadú bezzeg a hazai betegekről hallani sem akar! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Az a minimum, hogy a Puncius benyal az ingyenpénzért az adományozónak.
Vajon ezt a csuhást a hazai kórházakban is végigvitte az orbáncselédség? És vajon akkor mit szólt volna, hogy éppen mi (értsd: MI) nyomjuk őket pénzzel? Esetleg ezek a szíriaiak is "" határontúli magyarok"", akiknek feneketlen a zsebe és vastag a bőre? A jelek arra tendálnak.
Persze az igaz:: Ha adnak, tedd el--ha ütnek, fuss el. És ha az adományozó hülye, mint egy klasszikustól már tudhatjuk, az csak állampolgári joga. Csak sajnis, a kasszakulcs is nála van .
karma1
A teljesen tudathasadasos, dilettans bagazs...
Dontsek mar el vegre, hogy mi a loszarok o"k akkor most??? Turk muszlimok, vagy romai katolikusok? Mert akkor aszerint kene elni, kormanyozni otthon is,...
karma1
Nalunk is pont 7 es fel eve folyik a polgarhaboru, ami abban manifesztalodik, hogy orbanek szep lassan, megfontoltan elkezdtek irtogatni a magyarokat.
balos
Most olvasom,hogy 2020ra 1millió embernek nem lesz házi orvosa!De jó! ja nem!
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
karma1
@balos: Addigra viszont pont az az egymillio ember vagy kulfoldon fog elni, vagy mar meghalt, ezzel is csokkentve a nemletezo haziorvosok paciensi koret...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.