Megjelent a rendelet, január elsejétől már az új munkarend szerint kell működni.

Három napot kaptak a kórházak, hogy átalakítsák a sürgősségi osztályt

A két ünnep között, mindössze néhány nap alatt alakíttatják át a sürgősségi osztályokat – írja a Népszavára hivatkozva a hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy január elsején már új munkarendben kell működniük az érintett kórházaknak, vagyis mindössze öt perc alatt el kell dőlnie a sürgősségi osztályokon annak, hogy egy adott beteget azonnal el kell látni, vagy elég tovább küldeni az újonnan létrejövő úgynevezett akut alapellátási egységbe.

A kórházaknak elvben tíz naptári napjuk van a felkészülésre, de ez az ünnepek miatt gyakorlatilag három munkanapra korlátozódik. Ennyi idő alatt kell például megépíteni az információs pultokat, és megtalálni azokat a szakembereket, akik a triázst – vagyis a betegek állapota alapján történő osztályozást – követően tájékoztatják a pácienseket.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Már megint az életükben nem dolgozott és/vagy lelketlen senkiháziak döntötték el, hogy mennyi idő szükséges a munka elvégzésére. Így megy ez szinte mindenhol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Most mondom EBBŐL SE LESZ SEMMI CSAK KÁOSZ !!!
karma1
@papa.49: Hat persze. Azert is az utolso pillanatban adtak ki, hogy meg csak veletlenul se tudjanak felkeszulni ra a korhazakban, meg gyorsabban pusztuljanak,... Nagyon remelem, hogy az o szuleik is fogjak "elvezni" ennek a dontesnek az osszes "aldasat"...:o((((
balos
Nomen est omen!Nevében is benne van sürgősen a sürgősségit elkurni nemzetileg!
egyember
A diagnózist -természetesen, hiszen ő látja legelőbb a gyanúsítottat (kicsit beteg, közepesen beteg, haldoklik, szimuláncs)- a recepciós állapítja meg, hogy kit, hova, merre, meddig kell küldeni. Ezeknek az állapotoknak megfelelő elsősegély-gyógyszert is ő írja fel (tea, aszpirin, pap/párttitkár, seggberúgás). Majdnem olyan gyors lesz a folyamat, mint Auschwitzban.
Clavigo
Bazd meg Kasler,,,Egyszerűbb lenne ezt az egészet rábízni az ott lébecoló biztonsági őrre,,oszt jó napot. Ez legalább olyan zseniális ötlet,,,mint a Tiéd ,,te agyatlan.
terlasz
Kiadni könnyű volt az utasítást, de a megvalósítási időtartam imára pont elegendő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.