A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés! Volt egy kemény menetem. Felkerestem Ploieşti-et, Kolozsvárt, Dést, Szilágysomlyót, Nagybányát és Besztercét. Rendkívül fárasztó, vérfagyasztó volt, de nem bánom. Beleütköztem a valódi Romániába, melynek teljesen más napirendje van, mint a bukaresti vezetőknek. És hasznos volt számomra, mert kitapintottam az ország pulzusát. Mely annyira eltér a Győzelem (Victoriei) téritől, hogy az volt az érzésem, mintha másik bolygón lennék. Rendszeresen járok vidékre. Utálom a „vidék” kifejezést, mert a nem Bukarestben élők pejoratívnak tartják. Sértve érzik magukat, mintha vétkesek lennének azért, mert nem a Dombovica (Dâmboviţa) partján születtek vagy élnek. De elkerülni sem tudom, mert túl hosszú az értelmezési szótárban szereplő meghatározás: „egy ország fővároson kívüli területe vagy települése”. A kisebbségi érzés régóta jelen van és...

Forrás: foter.ro
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@durbincs: Azért nyafog mert pont 10 emelet és nincs lift se, le se fel? Erre a mítoszra vagy mitikára sikerült fényt deríteni?
Commenter
@durbincs: képzelje, egyik sem. ultraibolyán-túli neonfényes.Jobb, mint az eliosos.
Commenter
fáklyásmenetet szervez? hogy fáklyák után kutat?
Eriksson
Érdekes cikk, csak azon tűnődök, hogy a képen merről fúj a szél.
Eriksson
@durbincs: Még annál is régebben, csak mostanában a felezővonaltól jobbra és balra fúj a szél. Mintha maga se tudná, hogy merről jött, merre megy.
Vagy a zászlókkal van baj? Az egyik oldalon szembelobognak a szélnek. Ők az ellenzékiek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.