Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll - mondta el Dmitro Rarumkov, az ukrán elnökválasztás második fordulójának részeredményei szerint nyerésre álló elnökjelölt kampányszóvivője hétfői sajtótájékoztatóján. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Zelenszkij kész-e politikailag támogatni a nyelvtörvényt, Razumkov leszögezte, hogy a parlamentnek előbb el kell fogadnia a jogszabályhoz benyújtott módosításokat. Kijelentette, hogy államnyelv fejlesztése és támogatása az egyik kulcsfontossága feladata az államfőnek. "A módszereknek viszont inkább ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács" - tette hozzá. A parlament még tavaly októberben fogadta el első olvasatban az ukrán mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslatot, és február végén kezdett hozzá a második olvasatban történő tárgyalásához. A...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@durbincs: ezek szerint otthon,neked továbbra is ukránu köll beszélned? azt legalább nem töröd?
Eriksson
Szerintem Ukrajna rossz lóra tett azzal, hogy szakított az oroszokkal. Ezen állapotában mindig szenvedő alany lesz a kelet és nyugat konfliktusában. A Nato-hoz és Európához nem tartozhat, az oroszok meg leveszik róluk a kezüket. Áldozatul estek álnok politikusok játszmájának.
Eriksson
@durbincs: Lehet, hogy az ukránok egy újabb holodomornak néznek elébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.