Közép-Kelet-Európában először francia mintájú Örökségi Éjt – Nuit du patrimoine – rendezett az elmúlt hétvégén a magyar emlékekkel erősen átszőtt történelmű dél-lengyelországi Jaroslawban a helyi Kulturális és Oktatási Keresztény Központtal együttműködve a Budapest Világörökségéért Alapítvány által kezdeményezett PRO URBE Civil Európai Fórum. A tavaly az Európai Unió által is kitüntetett Fórum célja az izgalmas művészeti eseményekkel megelevenített közös építészeti örökségi értékekkel a társadalmi identitás-érzés felerősítése, ami az örökségvédelem leghatékonyabb útja. A meglepetésszerűen megjelenő szereplőkkel, jelenetekkel, hangszeres, énekes és táncos produkciókkal, reflektoros szerkocsival, mazsorettekkel, hangos zenével, fáklyás cserkészekkel az óvárost bebarangoló sokaság számára az Örökségi Éj egy hagyományt teremtő népünnepéllyé vált Jaroslawban – s mintaadó lehet más történelmi városok számára is.

Forrás: os.mti.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sötét mint az éjszaka

a derék MTI-OS adja közre, hogy Jaroslaw-ban parádéznak

„Közép-Kelet-Európában először francia mintájú Örökségi Éjt – Nuit du patrimoine – rendezett az elmúlt hétvégén a magyar emlékekkel erősen átszőtt történelmű dél-lengyelországi Jaroslawban a helyi Kulturális és Oktatási Keresztény Központtal együttműködve a Budapest Világörökségéért Alapítvány által kezdeményezett PRO URBE Civil Európai Fórum.”
Ami egy dolog, de sajnos ez a nemes szervezet az ami kussolt ezerrel, mikor a világörökség hivatalos szervei a Garancsi toronyház, Orbán erkély és a Vári egyéb dúlások, meg a Liget baromságain szörnyülködtek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.