Állig felfegyverzett bűnözők raboltak ki két bankot a Brazília déli részén található Criciúma városában, és terrorizálták a helyi lakosokat.

Legalább 30 bandatag csapott le rohamkarabélyokkal felfegyverkezve a Santa Catarina államban lévő mintegy kétszázezer lakosú városra az éjszaka

– jelentette a G1 helyi hírportál.

A bűnözők bankokba törtek be, pénzautomatákat robbantottak fel, tüzeket gyújtottak, elzárták az utakat, hogy ezzel feltartóztassák a rendvédelmi szerveket, és megtámadtak egy rendőrőrsöt is, ahol meglőttek két rendőrt.

Clesio Salvaro polgármester a történtek idején tett bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy ostrom alá került a város, egyben felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon.

A bűnözők rövid időre túszul ejtettek, majd elengedtek több helyi lakost és városi tisztségviselőt. A rablássorozat majdnem három órán át tartott. A bűnözők tíz járművel menekültek a városból az UOL hírportál szerint. Egyelőre nem tudni, mekkora zsákmányt sikerült magukkal vinniük. Több bankjegy szétszórva hevert a földön a város egyik kerületében.

Ez az akció példa nélküli. Sosem volt semmi ehhez fogható nagyságú és erőszakos az államban

– jelentette ki Anselmo Cruz, a rendőrség rablási és emberrablási részlegének vezetője. Hozzátette, hogy a bűnözők által használt kocsikat később megtalálták egy szomszédos megyében.

(MTI9

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.