A 76 éves San Fransiscóban élő kínai nő, még mindig trauma hatása alatt áll a vele történt eset óta – írja a 444.hu.

Szerdán, Xiao Zhen Zie a zebránál várakozott, amikor hirtelen, minden ok nélkül egy 39 éves férfi azt kiáltotta: „Kínai!”,  ököllel arcon ütötte.

Internetes hős lett a 76 éves nő, aki fadarabbal okozott súlyos sérülést egy rasszista férfinek.
Fotó(illusztráció):Pixabay

A nő erre felkapott egy fadarabot a földről, és ütlegelni kezdte támadóját, majd olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy végül mentősöknek kellett ellátniuk.

A helyi KPIX-TV rögzítette a támadás következményeit, Xiao Zhen Zie egy zacskó jeget szorított az arcához, míg a vérző fejű támadóját éppen hordágyra helyezték és a mentőautóba tolták be. A hír óriási karriert futott be a kínai közösségi médiában, 1,4 milliárdan látták a bátor visszavágásról szóló hashtaget, és sokan méltatták a nőt, amiért móresre tanította a rasszista férfit. Sokan felhívták a figyelmet, hogy ideje összefognia az Egyesült Államokban élő kínai diaszpórának, és közös erővel kell fellépni.

Nagyon traumatizált állapotba került, nagyon megijedt, és a szeme alatt még mindig vérzik, a jobb szemével nem is lát rendesen

- nyilatkozta a megtámadott nő lánya.

Unokája azóta gyűjtést indított az orvosi kezelés finanszírozására. A célkitűzésük 50 ezer dollár volt, ám végül ennek többszörösét, közel 600 ezer dollár adományt kaptak.

A csuklója feldagadt. Mentálisan, fizikailag és érzelmileg is súlyosan érintette az eset, amitől poszttraumatikus stressz szindrómától szenved

– írta unokája.

Forrás:Telex, 444.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.