A tegnapi fejlemények kapcsán kiderült, hogy Berki akár 7 és fél év letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A történtekről a volt sportvezető és ügyvédje, dr. Szilágyi Roland mesélt a Mokkában – írja a Tények.

Berki ügyvédje: A büntető jogszabályban nincs olyan kategória, hogy büntetőfékezés
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tegnap sikerült elolvasnom a vádiratot, végre megkaptam én is. Akkor a feleségemmel mentem, és éppen az ottani Village Parkba érkeztem, szerettem volna nézni egy házat, és korábban a buszos nem engedett kielőzni a buszmegállóban, és gondoltam, hogy a Királyok útján megelőzöm, meg is előztem. Szólt a feleségem, hogy megérkeztünk. Meghúztam jobbra a kormányt, folyamatosan fékeztem, jobbra ment az indexem, hogy szeretnék lefordulni és megállni

- mesélte el részletesen a történteket Berki Krisztián.

Azt is hozzátette, hogy fékezés nélkül, 15km/órás sebességgel ment beléjük a busz. Felesége, Mazsi sokkos állapotba került, a kocsiból sem tudott kiszállni, de nem sérült meg.

Ezt az ügyet korábban már lezárta a nyomozó hatóság bizonyítottság hiányában, majd a BKV, mint sértett panasszal élt

- reagált Szilágyi Roland ügyvéd is, majd így folytatta:

a panasz kapcsán rendelték el ismételten a nyomozást. Az ügyészi indítvány beismerés esetén is börtönbüntetést kér Berki Krisztiánra, aki tagadja a vádakat. A büntető jogszabályban nincs olyan kategória, hogy büntetőfékezés. Olyan kategória van, hogy vészfékezésre kényszerít egy adott járművet. A bíróság most előkészítő ülést fog tartani az ügyben, amit, ha Berki Krisztián vállal, interneten keresztül április 5-ig megtartanak. Az előkészítő ülésen fog eldőlni, hogy lesz-e tárgyalás az ügyben.

Forrás: Tények
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Az ilyen fostalicskák azt hiszik,hogy az egész világot ök lakják egyedül!A másik kopasz is megrohadhatna a börtönben,aki kettőt megölt "szórakozásból"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Jobban járna a breki ha vadalkura törekedne, es kifizetne a kart a BKV-nak. Akkor talán felfüggesztettél megussza.
jesz
Más is van a rovásán, hasonló közlekedési balhé...
Videó is van..
Azt külön tárgyalják...
nezelodo
"mesélte el részletesen a történteket Berki Krisztián." Hát igen, itt a mesélésen van a hangsúly
Clavigo
Még jó ,hogy az adótartozásért nem büntetnek,nincs behajtás ebben az országban,,egyeseknek. Szegény lófejü,,,még az ág is húzza... Rohadjon már meg ...
volvós
...ez egy haldokló trágyadomb köcsög ...
nezelodo
Az ügyvéd úr néhány ilyen hárítgatásos kijelentésével saját jogsiját veszélyezteti, vagy csak egy kötelező új KRESZ vizsgát akar elintézni magának a hiányos ismeretei miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.