II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg áprili 9-én hunyt el 99 éves korában. A temetését április 17-én tartják szűk, családi körben – tudta meg a Telex.hu.

Ma délután tartják Fülöp herceg temetését – Ilyen lesz a szertartás

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A herceg egyik utolsó kívánsága volt, hogy csak a szűk család kísérje el az utolsó útjára. Állítólag nem szerette a felhajtást, így visszafogott temetése lesz, amin mindössze harmincan vesznek majd részt a királyi családból és a közeli barátok közül – írja a Telex.hu. Kezdetben még egy 800 fős ceremóniáról beszéltek, amelyet elővigyázatosságból lemondtak. Így azonban a brit tévék fogják közvetíteni a szertartást. 

A temetés a windsori kastély kertjében lesz, és magyar idő szerint 15 óra 40 perckor kezdődik majd. Ekkor fogják átvinni a herceg koporsóját a Fülöp herceg által átalakított Land Roverrel a közeli Szent György-kápolnához. A koporsót Fülöp személyes zászlaja, egy virágkoszorú, a tengerészsapkája és a kardja díszíti majd.

A gyászmenetet II. Erzsébet és Fülöp négy gyermeke, Károly walesi herceg, Anna brit királyi hercegnő, András yorki herceg és Eduárd wessexi gróf vezeti majd. Őket követi Vilmos és Harry herceg. A gyászmenet tagjai nem viselnek majd katonai egyenruhát, amit nem indokolt meg a Buckingham-palota. A kápolnába vezető út mentén a haditengerészet, a légierő és a hadsereg különböző egységei fognak sorfalat állni, és az egész szertartás alatt többször is utalnak majd Fülöp herceg haditengerészetben eltöltött éveire. A koporsót a Szent György-kápolnában a királyi sírboltban helyezik el, de nem ez lesz a végső nyughelye. Ha egyszer II. Erzsébet királynő meghal, akkor Fülöp herceget is a VI. György emlékkápolnába viszik át a királynő mellé.

Miután a koporsó és a gyászmenet megérkezik a Szent György-kápolnához, 16 órakor országszerte egyperces néma csenddel emlékeznek majd meg Fülöp hercegről.

II. Erzsébet királynő egyik udvarhölgye kíséretében külön érkezik a kápolnába egy másik bejáraton keresztül, és bent is egyedül, a többi családtagtól messzebb ül majd. Emellett minden hasonló, koronavírus-járványhoz kapcsolódó biztonsági intézkedést betartanak majd. 

Forrás: Telex.hu

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Ja...és lesz Copa del Rey - Athletic Bilbao-FC Barcelona.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.