Komoly felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy a közmédia leadta azt a kiszivárgott felvételt, melyet a balesetet szenvedő felvonó melletti biztonsági kamera rögzített május 23-án.

Óriási felháborodás tört ki Olaszországban, hogy leadták a sífelvonó tragédiáját a közmédiában

Fotó: Handout / Vigili del Fuoco / AFP

A felvételen annyit lehetett látni, hogy a Mottarone-hegy és a Lago Maggiore tó között közlekedő kabin már éppen megérkezne az állomásra, amikor hirtelen megakad, és hatalmas sebességgel elkezd visszafelé haladni. Magát a becsapódást már nem lehetett látni. 

A videó közlését elítélték a baleset körülményeit vizsgáló ügyészek is, akik szerint rendkívül helytelen volt bemutatni a felvételt. Elítélte a videó bemutatását az olasz közmédia, a Rai elnöke is, akit elmondása szerint sokkolt az információ, hogy a jelenet adásba kerülhetett.

A felvételt elsőnek a közszolgálati Rai 3-as híradója mutatta be, de ezen a kabin el volt homályosítva. Azóta több olasz média is lehozta a felvételt, de több helyen kitakarták az áldozatokat.

A közmédia után több újság is bemutatta a felvételt, a La Stampa pedig megvédte a döntést: szerintük ez a felvétel sokkal erőteljesebben mutatta meg, hogy a vészfékek hogyan menthették volna meg az áldozatok életét, mintha ezer szót írtak volna ugyanerről.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.