Tovább folytatódik az erőfitogtatás. 

Oroszország megfelelő választ fog adni Kijev bármilyen Donbász elleni katonai provokációjára, mert ott több százezer orosz állampolgár él – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a helyi sajtónak.

– Ami Donbász lakóit illeti, ahol hazánk állampolgárainak százezrei élnek, Oroszország minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megvédje őket

– emelte ki az orosz külügyminiszter. Hozzátette: továbbra is erőfeszítéseket tesznek a belső ukrán konfliktus politikai és diplomáciai megoldására.

Kijev bármilyen Donbász elleni lehetséges katonai provokációjára megfelelő választ fog kapni

– idézi Szergej Lavrovot a Kárpát.in.ua. Szerinte a Nyugat továbbra is támogatja az ukrán hatalom militarista törekvéseit.

Tovább éleződik a helyzet Oroszország és Ukrajna között

Fotó: Jonathan NACKSTRAND / POOL / AFP

A külügyminiszter hozzátette, hogy az ilyen támogatást úgy érti, hogy szabad kezet ad katonai műveletek végrehajtásához.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az esetleges orosz támadás veszélye miatt kialakult válság diplomáciai megoldásáról tárgyalt csütörtök este Joe Biden és Vlagyimir Putyin. Az amerikai elnök figyelmeztette orosz kollégáját, hogy az Egyesült Államok újabb büntetőintézkedésekkel sújthatja Oroszországot, ha Moszkva további katonai lépéseket tesz Ukrajnával szemben. Putyin szerint viszont egy ilyen amerikai intézkedés nyomán teljesen megszakadhatnak a kapcsolatok a két ország között.

Forrás: Index.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Az ukrán búzamezők fontos éléskamrája volt mindig a Szu.-nak, most Oroszország sem akar lemondani róla. Inkább elfoglalná azokat a területeket...nem is beszélve, a tengeri kijáratokról...

A maradékkal legyen "független" Ukrajna..., Franciaország nem is fogadna szívesen egy gabonatermesztőt az EU-ban...
Rizikó
A törvényesen választott ukrán vezetőt CIA pénzen és segítséggel megbuktatták és egy zsidó csokigyárost ültettek bábnak a kormányra.
Oroszországnak nem tetszik a nyugat nyomulása a határai felé.
Ha sokat ugrálnak, az oroszok három nap alatt legépelik az egész ukrán hadsereget. Szankció? Na akkor nem kap gázt Európa.
ómió
Az oroszokkal kár "izmoznia" bárkinek!
magyar1
Putyin is öregszik már, akár "megvehetné" ő is Ukrajnát mint akik most akarják, jobban járna mindenki.
Toller Béla
@jesz: Majd írd meg, mivel zaklatja Ukrajna a Donbass oroszait ! Nem engedi őket szavazni ...de hát ezt majd az orosz szavazásokon megtehetik ! És persze, a nyugdíjukat is csk fizesse Vologya, ha annyira ragaszkodik ehhez ! Nem értem, hgy nem érted, ez egy orosz hódítás, visszaszerzés, nem ukrán terjeszkedés.
Libbantölő
Baszadék ukránok! Nem fog sajnálni titeket senki! Kuss a ti nevetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.