Putyin korábban is megmondta: addig maradnak, amíg szükség lesz rájuk.

Hazaindultak Kazahsztánból az első orosz békefenntartókFotó: Alexandr BOGDANOV / AFP

Felszálltak a kazahsztáni Almatiból a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) első hazatérő orosz alegységeit és a haditechnikájukat szállító repülőgépek – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium az MTI-vel.

A tárca szerint az orosz légierő négy Il-76-os gépe Ivanovo megyébe szállítja a légideszantos katonákat. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, akit csütörtökön fogadott Vlagyimir Putyin elnök, kijelentette, hogy a békefenntartók kivonását várhatóan január 19-én fejezik be.

Putyin azt mondta, hogy a békefenntartók végrehajtották feladatukat, fontos szerepet játszottak a helyzet stabilizálásában Kazahsztánban, ezért hazatérhetnek.

Az ODKB-tagállamok – Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán – védelmi miniszterei a nap folyamán megvitatták a kazahsztáni békefenntartó művelet eredményeit és a fenyegetésekre történő operatív reagálás mechanizmusainak tökéletesítését. A hat ország katonai tárcavezetői közös határozatot írtak alá a tagállamok békefenntartó kontingenseinek hazatéréséről. Ezt csütörtökön a szervezet titkársága közölte.

A békefenntartó művelet részvevőit a kazah védelmi minisztérium kitüntette.

Forrás: MTI
Fotó: Alexandr BOGDANOV / AFP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Békefenttartók. Jahhhh. Ítt is fent tartották a 'békét'. Sokáig. Akkor most már Papagáj Pitike is megnyugodhat az oda is kisíbolt pénz nem veszik el.
simmering73
@KisTehen: Sajnos nem. Továbbra is ott vannak a kormányban.
ómió
Pedig efftársilag szívesen rájuk hazudták volna a "megszállókat"! Az a titulus náluk csak 56. és 91. között idehaza volt "ellenjavallt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.