Hollandia, Belgium és Luxemburg kormányfői csütörtökön elítélték az ukrán területen indított orosz katonai hadműveletet.

A Benelux-államok vezetői elítélték az Ukrajnában indított támadást

Fotó: Daniel LEAL / AFP

Mark Rutte holland kormányfő Twitter-üzenetében hangsúlyozta:

"Hollandia lélekben az ukrán néppel van. Kormányunk szoros kapcsolatban áll az EU-val és a NATO szövetségesekkel."

A miniszterelnök már egy korábbi, szerda esti bejegyzésében jelezte: "Hollandia örömmel áll Ukrajna rendelkezésére, katonai felszereléseink útban vannak Kijev felé, kiberszakértőink pedig készen állnak a segítségnyújtásra".

Wopke Hoekstra holland külügyminiszter azt írta: Moszkva akciója "háborús cselekmény, amelyért Oroszország súlyos árat fog fizetni".

Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök az orosz beavatkozást a második világháború utáni európai történelem "legsötétebb pillanatának" nevezte. Mint írta, "az orosz agresszió szükségtelen és indokolatlan". "Szívünk és lelkünk Ukrajna népével van" – tette hozzá.

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök Twitter-üzenetében felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt a támadás leállításra.

"Szoros konzultációban állunk az uniós partnerekkel és szövetségeseinkkel, hogy reagáljunk az Ukrajna elleni támadásra. Együttérzek az ukrán néppel, amely kénytelen elszenvedni ezt a megpróbáltatást"

– írta a luxemburgi kormányfő.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.