Újabb példa a háborús bűnökre.

Ukrán civilek vallottak az orosz kínzókamrákról: éheztették, verték és nemi erőszakkal fenyegették őketSERGEY BOBOK / AFP

Orosz fogságból szabadultak szerint a Szumi régióban található Trosztjanyecben gyakorlatilag kínzókamrákat műtködtetek az oroszok – írja a 444.hu. A lap információi szerint a kínzásokról szóló beszámolók újabb bizonyítékok arra, hogy az orosz megszállók háborús bűnöket követnek el Ukrajnában.

Az egyik fogoly arról számolt be, hogy miközben ő megkötözve, bekötött szemekkel feküdt, mellette agyonvertek egy férfit. Elmondása szerint hallotta, ahogy ropognak a férfi csontjai, közben pedig az oroszok azt mondták:

Ha meghal, akkor meghal. Minden ukránnak meg kell halnia.

Azt is elmondta, hogy tíz napig éheztették és kínozták őket, de az orosz katonák nemi erőszakkal is fenyegették őket. Arra kényszerítették őket, hogy a saját ürülékükben üljenek és többször is tartottak „látszatkivégzéseket”. A fogvatartottak közül hárman meghaltak vagy eltűntek. Egyikőjüket a beszámolók szerint megölték, két másikat pedig szinte eszméletlenre vertek, mielőtt elvitték őket, de nem tudni, hogy hova.

Egy másik áldozatot megszúrták a bal lábán, levetkőztették és nemi szervének megcsonkításával fenyegették és azzal, hogy megerőszakolják.

A 33 éves férfi állítása szerint az orosz katonák egyszer áramütést mértek a fejére és annyira brutálisan megverték, hogy már azért könyörgött fogvatartóinak, hogy öljék meg. Csuklóján, lábán és bokáján még mindig látszanak a kínzások nyomai, a jobb kezét elvesztette.

Mindeközben Oroszország még mindig tagadja, hogy Ukrajnában civileket céloztak volna meg és hogy háborús bűnöket követtek volna el. Moszkva szerint a kínzással, nemi erőszakkal, kivégzésekkel és gyilkosságokkal kapcsolatos vádak „hamisítványok”.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Az ukránokat sem kell félteni! Egyik kutya, másik eb! Egyformák.
Mindegyik hazudozik, és ezt nem én mondom, hanem külpolitikai szakértők.
Németh István
Ezt a vasútállomáson mondták, mégpedig a nejemnek aki segített nekik! Nem vallomásként, mert senki nem kötelezte őket semmire, maguktól mondták! könnyek közt zokogva! A messziről jött ember azt mond amit és ahogy akar, de ha ismerjük a körülményeket akár csak hallásból, miért ne lehetne hinni nekik!? 2014 óta amit csináltak az oroszokkal az különben is önmagáért beszél!
A háborúba, meg a kegyetlenkedéseikről voltak híresek!
percsi
Ha a rosszindulat fájni tudna, ordítanátok!
Gazella
@ómió: téged kinozva... sememnyié'''... rendkivülien ostoba vagy
ómió
@Gazella: Nem kéne állandóan önmagadból kiindulnod, ha az folyton arra sarkall téged, hogy másra hazudd az egódat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.