Egy friss jelentés a gond a NER-kapitalizmussal van. Ha kiszűrjük a Magyarországra jellemző alacsonyabb árszint és hosszabb munkaidő hatását, egy itteni dolgozó átlag 32 százalékkal kevesebb hozzáadott értéket teremt egy átlagos uniós munkavállalónál – mutat rá a magyar gazdaság egyik fő problémájára az Európai Bizottság napokban közzétett, Magyarországról szóló jelentése.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az értékteremtésről

nepszava.hu: „Lesújtó kritikát kaptunk, egy magyar dolgozó harmadával kevesebb értéket állít elő az uniós átlagnál”

Bár a 2004-as uniós csatlakozás óta a hazai gazdaság egy főre jutó GDP-je az uniós átlag 63 százalékáról 2021-re 76 százalékig emelkedett, sajnálatos tény, hogy: a munkatermelékenység uniós átlaghoz viszonyított elmaradása 2010 óta nem csökkent.
Az Európai Bizottság napokban közzétett, Magyarországról szóló jelentése, megállapítja, hogy: „a kormányzati beavatkozások következtében az uniós és hazai támogatások nem az arra érdemes, versenyképes cégekhez, hanem a NER-hez, a kormányközeli vállalkozókhoz kerültek, akik azt nem tudták hatékonyan felhasználni.”
A akkor még nem is beszéltünk arról, hogy – mint arra a kép is utal –n az erőforrások egy igen nagy részét improduktív (sőt a legtöbbje még a fenntartásához szükséges pénzt sem termeli ki) beruházásokra költjük!! =))
FLETÓ
De ha uniós országban dolgozik 3-szor annyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.