Június 5-e óta nem voltak nagyarányú légitámadások az ukrán főváros ellen. A jelentések szerint egy lakóházat ért találat, a főváros polgármestere szerint zajlik a mentés.

A 444 a Guardian cikke nyomán arról számolt be, hogy több robbanást is lehetett hallani vasárnap hajnalban Kijev Sevcsenkij kerületében. 

Újra rakétázták Kijevet az oroszok

Kijev látképe még egy békésebb időből

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vitalij Klicsko polgármester a Telegram-csatornáján közölte a hírt, a kerület az ukrán főváros egyik központi negyede, amely egyetemeknek, éttermeknek és művészeti galériáknak ad otthont.

Egyelőre nincsenek hírek arról, hogy a támadások milyen károkat okoztak és hány ember sérült meg, a katasztrófavédelem annyit közölt, hogy egy kilencemeletes épületben keletkeztek károk és tűz ütött ki az épületben. A kijevi polgármester annyit közölt, hogy mentőket küldtek a helyszínre és két épületből embereket kellett evakuálni. Azt is leírta Klicsko a Telegram-bejegyzésében, hogy a mentők egy hétéves kislányt húztak ki a romok alól, ő életben van, jelenleg az édesanyját keresik, mindazonáltal több ember lehet még a romok alatt. 

A Guardian cikke szerint június 5-e óta nem érte légitámadás az ukrán fővárost. Az AFP jelentése szerint a robbanások helyi idő szerint reggel 6:30 körül történtek, fél órával azután, hogy a légiriadó-szirénák megszólaltak. A Guardian tudósítója, aki épp vasárnap reggel érkezett a fővárosba, arról számolt be Twitter-oldalán, hogy egy orosz cirkálórakéta legalább egy lakóház alsó szintjét eltalálta, ő négy rakétáról adott hírt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.