Egy volt orosz képviselő úgy véli, orosz partizánok ölték meg Darja Duginát.

Új vélemény: orosz partizánok gyilkolták meg Putyin ideológusának lányátHandout / Investigative Committee of Russia / AFP

Egy külföldön élő orosz egykori parlamenti képviselő szerint az eddig kevéssé ismert földalatti orosz partizánmozgalom, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg (NRA) hajtotta végre szombaton azt a pokolgépes merényletet, amely végzett a Kreml-párti Darja Duginával, Alekszandr Dugin nacionalista politikai gondolkodó lányával. Ezt az MTI adta hírül Ilja Ponomarjov vasárnap esti, kijevi nyilatkozata alapján.

A politikus elmondása szerint az NRA földalatti partizánmozgalom Oroszországban, amely a Putyin-rendszer megdöntésére törekszik.

Dugina autóját szombat este robbantották fel Moszkvában. Orosz kommentátorok Ukrajnát tették felelőssé a merényletért, Kijev azonban kategorikusan tagadja, hogy köze lett volna a történtekhez. Az Egyesült Államok Dugint és Duginát is szankciókkal sújtotta az Ukrajna elleni agresszióban játszott szerepük miatt. Az ukrajnai háborúval kapcsolatos álhírek terjesztése miatt Duginát a brit kormány is büntetőintézkedésekkel sújtotta.

Ponomarjov szerint az NRA az elmúlt hónapokban már több akciót végrehajtott Oroszországban.

A múlt éjjel jelentős esemény történt Moszkvában, amely új fejezetet nyit a Putyin elleni orosz ellenállás történetében. Újat, de nem az utolsót

– mondta a politikus az Utro Fevralja nevű, általa Kijevben alapított, ellenzéki tévécsatorna vasárnap esti műsorában.

Ponomarjov szerint orosz „partizánok” készek további hasonló akciókra a Kremlhez köthető ismert célpontok, állami tisztviselők, oligarchák és a biztonsági szervek tagjai ellen is.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Német István: Te pista, megvan neked a 8 osztályod? Vagy ott a hargitán csak négy osztály van? Most itt nem a hadosztályra gondolok.
Peller Anikó
Román gecik, elkelne némi segítség putyinabárónak. Rájár a rúd, a hullák után a hullámok csapkodnak a feje felett. Útlevél nélkül is mehettek.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/sz%C5%B1k%C3%BClnek-a-lehet%C5%91s%C3%A9gek-putyinnak-nincsen-j%C3%B3-opci%C3%B3ja/ar-AA10VeHA
Peller Anikó
@Maccska: Az ukránok már így is buktak, egy porig bombázott országot viszont még "nyerhetnek". Itt a Madács utcában túl sok az eszkimó, nem férnek a bőrükben.
Németh István
Az oroszok annyira nem hülyék, hogy magukat gyilkolásszák! Ezt csak a nagy-barom zelenszkij tudja kitalálni! Aztán összetéveszti az általa beküldött ukrán (de inkább usa) diverzánsokat egy kis zavarkeltésre! Az viszont igaz lehet, hogy nálunk túl sok ukrán van - persze meg mi egyéb - és ezek egyre szemtelenebbek! Igaz inkább mocskos cigányoknak nézem őket mint eszki-mukinak, de különben mindegy!
Németh István
Az usa mindent megtesz még egy atomháborúba is bele fog kezdeni, hogy annak adja bizonyságát, hogy ők nem háborús bűnösök! Csakhogy az arabok, a kínaiak, a koreaiak, de a japánok is készen állnak néhány atomocska serte-peltélővel egy kis amerikai földrészt rendbe tenni! Mire Moszkva felébred rend lesz! Putyin nagyon hálás lesz és a lengyelekkel rendbe teteti az ukránokhoz csatolt földterületeket! Ezt várják a pólisiék már 45 óta!
Peller Anikó
@Német István: Te pista, megvan neked a 8 osztályod? Vagy ott a hargitán csak négy osztály van? Most itt nem a hadosztályra gondolok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.