42 évesen ő a 19. század óta a legfiatalabb politikus, akit brit miniszterelnöknek neveznek ki.

„Jó reggelt”

- köszöntötte Rishi Sunak a sajtó munkatársait a mindenkori brit miniszterelnök rezidenciájának otthont adó Downing Street 10 előtt kedd reggel.

Az új brit miniszterelnök találkozott III. Károly királlyal – fotó

Fotó: Aaron Chown / POOL / AFP

Szerinte az ország nagyon komoly gazdasági kihívásokkal néz szembe. Megköszönte elődjének, Liz Trussnak a munkáját, de utána egyértelműen hozzátette,

az előző kormány hibákat követett el. Ő pedig részben azért lett miniszterelnök, hogy ezeket a hibákat kijavítsa.

Az új vezető Boris Johnsont is dicsérte, következő mondatában viszont azt állította, hogy a 2019-es választáson szerzett mandátum nem egy emberhez tartozik (mint ahogy azt Boris Johnson támogatói mondták az elmúlt napokban), hanem a párt manifesztumához. Ez pedig többek között jobb iskolákat, biztonságosabb utcákat, erősebb állami egészségügyet és az ország határainak védelmét jelenti.

A szokásos szólamok mellett Sunak kiemelte, hogy a bizalmat ki kell érdemelni, és ennek érdekében azonnal elkezd dolgozni. Szóba került Ukrajna orosz inváziója is, amivel kapcsolatban az új miniszterelnök azt mondta, „ezt a szörnyű háborút sikerrel kell zárni.”

III. Károly brit uralkodó elfogadta Liz Truss lemondását, és hivatalosan is felkérte Rishi Sunakot az új kormány megalakítására.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."Szerinte az ország nagyon komoly gazdasági kihívásokkal néz szembe."...

...és akkor még Soros nem is akarja bedöteni a fontot, úgy mint huszonkét évvel ezelőtt...ha mégis, akkor a fontnak reszeltek...
jesz
...érdekes, az új min.elnök olyan roggyantan áll Karcsika előtt...mintha pukkedlizni szeretne, csak nem sikerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.