Ivan Miklos egykori szlovák pénzügyminiszter szerint „nem is szabad felmerülnie a gondolatnak, hogy kompromisszumot kössünk Putyinnal például úgy, hogy a Krímet neki adjuk.”

Volt pénzügyminiszter: Helytelen és téves megkérdőjelezni az Oroszországgal szembeni szankciókat
Fotó: JIM WATSON / AFP

Mindazok a nézetek, amelyek megkérdőjelezik az Oroszországgal szembeni szankciókat, tévesek és helytelenek gazdasági szempontból, és még inkább azok geopolitikai szempontból, valamint morális és etikai szempontból – mondta az egykori pénzügyminiszter a Napunk.sk portálnak.

Ivan Miklos egy nemrégiben megjelent cikkében arról írt, hogy az orosz propagandistákat, akik szerint a Krím mindig orosz volt, azzal szokta leszerelni, hogy visszakérdez: és mi a helyzet Komárommal?

A portál ezzel kapcsolatban arról kérdezte a korábbi pénzügyminisztert, vajon Szlovákiában él-e olyan aggodalom, hogy az ország elveszítheti egyes déli területeit, hasonló módon, mint ahogy az Ukrajnával megtörténhet az orosz agresszió miatt?

Nem hiszem, hogy van ilyen közvetlen aggodalom. A Krímmel kapcsolatos érvelés abszurditását illusztráltam ezzel a példával. Ha a történelmi fejlődés alapján akarnánk megítélni, hogy mi kihez tartozik, akkor teljes lenne a káosz. Válaszolni kellene ugyanis a kérdésre, hogy melyik történelmi pillanatra fogjuk visszavezetni a helyzetet? A száz évvel ezelőttire? A kétszáz évvel, ötszáz évvel ezelőttire? Ezért az ilyen történelmi párhuzamoknak nem szabad szerepet kapniuk ezekben a kérdésekben

- fogalmazott.

Úgy véli, ezért nem is szabad felmerülnie a gondolatnak, hogy kompromisszumot kössünk Putyinnal például úgy, hogy a Krímet neki adjuk.

Ha precedenst teremtenénk a határok megváltoztatásával, az növelné annak kockázatát, hogy más országok is megpróbálnák megváltoztatni a határokat, akár közvetlenül katonai agresszióval, akár más elfogadhatatlan módon

- tette hozzá.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: SZMO, Napunk.sk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Shikari: Kik élnek Telavivban,,,???
gina
@Shikari: Sosm voltam rasszista mig meg nem ismertem OV-t és a fidesz fajt,,,, Ennyi
gina
@Shikari: A magyarok a te OV és fidesz büzét nem viselik el, jobb ha már most menekülsz,oda vissza ahonnan szöktél
balos
@Shikari: Miért itt baszod telibe a muszka felcsinálta mamádat nyilas pedofil-keresztes--köcsög?
balos
@Shikari: Anyádat is ezzel tartod a makkos végen?A muszkák imádják az ilyen férgeket akik a családban kefélnek kürbe!Ja a fajok megkefélése nyilas büszkeség?Bár szerintem inkább dicsekvés részedről,mert azt sem tudod,hogy a sok szőr között melyik a tököd?
ómió
@teuton: Volt, volt, volt, volt...! 30 éve, 40 éve? Már, akiket nem úgy hazudtok közéjük! Most kik a tetvesbolsi efftársaid!? Kikkel szoktad együtt harsogni a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat? Majd - ha agyad is lesz hozzá - figyeld meg! Az analfabétizmusod másrahazudása helyett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.