Egy román településtől mindössze 2,5 kilométerre találták meg egy orosz katonai drón darabjait.

Orosz drónok hullanak Romániában – Sürgősen bekérették az orosz nagykövetség megbízottját

Illusztráció: JOHN MOORE / POOL / AFP

Sürgősen bekérették a külügyminisztériumba szombaton az Orosz Föderáció bukaresti nagykövetségének ügyvivő megbízottját, miután Románia területén, az ukrán határ közelében dróndarabokat találtak

– írja az Agerpres. Iulian Fota stratégiai ügyekért felelős államtitkár közvetítette a román fél tiltakozását Románia légterének megsértése miatt.

A román védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a román haditengerészet katonái az orosz hadsereg által használtakhoz hasonló drón darabjaira bukkantak a Tulcea megyei Plauru településtől mintegy 2,5 kilométerre.

A külügyminisztérium államtitkára elítélte, hogy az orosz erők rendszeres, indokolatlan és kegyetlen támadásokat intéznek az ukrán lakosság és a polgári infrastruktúra ellen – többek között a Duna partján, közel a román határhoz, ami veszélyezteti a környéken élő román állampolgárok biztonságát. Iulian Fota a közlemény szerint határozottan felszólította az orosz felet, hogy hagyjon fel az ilyen támadásokkal.

Forrás: Agerpres

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Hullanak hát hullanak. Papagáj Pitike majd bekéreti a Román nagykövetet mellére kitűzve Lavorja kín-tüntetését és elüvöltözik vele miközben toporzékol, hogy hogy mernek az ők nagy Baráti Országukkal ilyeneket tenni.
Bekéretni hát hogy jönnek a Románok ehhez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez a félelmetes orosz csúcstechnika. Kijevet támadják, Romániára hullanak a drónok.
ómió
Csak nem az ukrán efftársak "provokálnak"!?
Menőmanó
@ómió: Nem ukrán drónok hullanak, hanem oroszok, te nagyon hülye.
Medvegyev vágyik atomcsapásra, azért provokálja a NATO-t.
ómió
@Menőmanó: Akkor, nem az ukrán efftársaitok próbáltak már egy "Lengyelországba lövéssel" nato-orosz háborút "előidézni"? Azóta ezt itt "kizártként" hazudva a mostanit is "kizárjátok", bolsiék vezéridiótája!? Vagy csak annyi agyad nincs, hogy ezt felfogd!?
ómió
@Menőmanó: Szóval, annyi agyad nincs! Kár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.