Rendőrökre támadtak eritreai ellenzékiek a németországi Stuttgartban, a vasárnap közölt hivatalos adatok szerint az összecsapásban 26 rendőr megsebesült, több mint kétszáz tüntetőt pedig őrizetbe vettek.

Rendőrökre támadtak eritreai ellenzékiek Stuttgartban, több mint 200 embert őrizetbe vettek

Fotó: THOMAS KIENZLE / AFP

A Baden-Württemberg tartományi fővárosban több száz, magát ellenzékinek valló eritreai állampolgár gyűlt össze szombat délután, hogy megzavarják egy egyesület rendezvényét, amelyet a diktatórikus vezetésű kelet-afrikai ország kormányához közel állónak tartanak.

A rendőrség nagy erőkkel, a többi között egy lovas egységgel igyekezett távol tartani a tüntetőket a rendezvény helyszínétől – amely korábban a térségben állomásozó amerikai erők laktanyája volt –, és helikopterrel, valamint egy drónirányító egység közreműködésével próbálta szemmel tartani mozgásukat. A terület számos pontján történtek összecsapások, a rendőröknek csak több óra alatt sikerült feloszlatniuk a demonstrálók kisebb csoportjait, és bekeríteni a legnagyobb, nagyjából kétszáz fiatal férfiból álló csoportot. A rend az után állt helyre, hogy a rendezvény véget ért, és a rendőrök kikísérték a résztvevőket a csarnokból.

Az összecsapásokban 32-en sebesültek meg, köztük 26 rendőr, többen súlyosan. Hat rendőrt kórházba kellett szállítani. A rendőrök az "ütköző" szerepét töltötték be egy eritreai belső konfliktusban, amely "súlyosan erőszakos formában mutatkozott meg a stuttgarti utcákon" – idézték hírportálok Carsten Höfler rendőrfőkapitány-helyettes közleményét, amely szerint 228 tüntetőt őrizetbe vettek.

Hasonló eset júliusban is történt a Hessen tartományi Giessenben, ahol ugyancsak 26 rendőr sérült meg egy kormányközelinek tartott eritreai egyesület rendezvénye ellen szervezett tüntetésen.

Forrás: mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Miért kell őrizetbe venni őket!? Elvinni a brigádot Hamburgba, felpakolni egy hajóra és már mehetnek is haza!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 18:45
Ja.Ide például diktatúrát.a víz a föld a levegő elszennyezését, sok-sok vendégmunkást a világ minden tájáról, és ezáltal remek szexuális élményeket a családod női tagjainak,ha szerencsénk van lesz egy kis államcsődöcske is.
csak úgy....
nagy dolog, kipitscházták öket rendesen a rendörök, hétfön ismét dolgozni mennek a szorgos eritriaikak,-amit kis tehenröl,shikariról és a macsskáról nem mernék állítani! :)
- németországban egy "nigger" is szorgalmasabb mint magyarországon a sok 2 balkezes kuka fidesze, aki a propelleres bevétele nélkül éhenhalna!
csak úgy....
@Pegero: figyelj ökör, ha te úgy élnél és annyiból mint én, akkor nem lenne szükséged az itteni napi cigánykodásora, amiért a téged fidesz fizet! :)
@Pegero: te és az itteni haverjaid csak ócska fizetett trollok!
- a mocskos-piszkos munkákat ami a fidesznek büdös, azt rátok prolikra bízzák! :)
NKF
Ez kellett a németeknek! Bár a népet nem kérdezték!
ómió
"Eritreai ellenzékiek"!? Stuttgartban!? Akkor, ők efftársiasan már nem is migráncsok!?
Dr. Proktor
meg kell hallgatni őket és ha nincs igazuk akkor viszlát Németország, irány a napfényes Eritrea...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.