Szijjártó kijelentette: kis országunk elfogadhatatlannak tartja az atomenergiára vonatkozó támadásokat.

Szijjártó megígérte Moszkvában: Magyarország a nukleáris energiára vonatkozó szankciókat soha nem fogja támogatniSzijjártó Péter/Facebook

Mint ismert, Szijjártó Péter éppen Moszkvában van, ahol futkározott egyet a folyóparton, majd a kemény kijelentések sora következett az Orosz Energiahét elnevezésű eseményen.

A külügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tart mindenfajta támadást az atomenergiával szemben, és szerinte ezek a támadások Európában mindig ideológiai alapúak, nélkülözik a tényeket, majd jött az ígéret – szúrta ki a 444.hu.

Magyarország a nukleáris energia terén soha fog beleegyezni semmifajta szankcióba, ezt készpénznek lehet venni

– idézi a külügy közleménye.

Szijjártó szerint korábban az európai gazdasági bővülés a magasan fejlett nyugati technológiák és a könnyen elérhető, viszonylag olcsó keleti energiahordozók kombinációjára épült, amely modell mára módon szétesett. Ugyanakkor abban is reménykedik, hogy egyszer visszatérhet a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés az Európai Unió és Oroszország között.

Egyébként nem ő az egyetlen a kormányból, aki orosz kollégáival találkozhat, a jövő héten ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök egyedüli uniós politikusként vesz részt az Egy övezet, egy út című rendezvényen Pekingben, ahol ott lesz Vlagyimir Putyin is.

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nem "kis országunk ", hanem a Döbrögi!
Mindenben ő dönt egyszemélyben!
Te csak a csicskája, szószólója vagy!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Szijjártó "készpénz mindig" Petya, a hazaüzengető balf@sz, akit azért röptetnek szerteszét, hogy a csúti maffia igazolja a birkák előtt, hogy politikai formációként veszik őket számba, nem pedig nettó bűnözőként. Ma már az érdemi találkozók az online térben zajlanak, mivel sokkal könnyebben szervezhetők, gyorsabban lebonyolíthatók, de ezt az agymosottak odahaza nem tudják. " Nem köt politikai alkut Brüsszel a magyar kormánnyal " basszák meg, nem is kell a pénzük, különben is nemzetbiztonsági kockázat nekünk Brüsszel. Most már egyik lábammal Pekingben vagyok, majd hozok én onnan pénzt szarásig jól árasítva, megveszik maguknak a repülőteret, jövő szeptembertől bevezetjük az iskolákban a kötelező kinai nyelvoktatást, bassza meg Brüsszel a pénzét. Ez a taréjos rohamkakadu is azt hiszi, amit Ceaușescu? Én meg azt veszem készpénznek, hogy ez a kockamargarinnal homlokonbszo@tt bulimiás haramiatücsök meg fogja élni a NER végét.
ómió
És képes magyar érdeket szolgálni!? Hát, ez tényleg nem efftársi!
Eladott Ország
@ómió: „ A kormány az országért van, tehát fölötte a nemzet mindenkor intézkedhetik.” (Táncsics Mihály 1848) Nem ártana, ha ezzel a kormány tagjai is tisztában lennének!... nem a KESMA nyomdában készült
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/387762664_1088684825870909_352884981002392921_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=Fp7ZC7t2z3oAX_r6obN&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBlVnHhxxLFQfF_oZ7BtNL9p_8RRscpe2GS3GTlhtTqYw&oe=652E75AF
ómió
@Eladott Ország: Épp' ezért gondoskodik arról, hogy pl. legyen energiánk!
Lepényleső
Helyesen;... kicsi,a fydes által leigázott ország soha stb...!?
Bezzeg a vizierőművet szétromboltatták egykor a környezet megóvása érdekében...?
A politikában soha senki nem mondja,hogy soha,- alap doktrína,- és ő a külügy sztárja?
NKF
Nyugat-Európába Franciaországban a legolcsóbb az elektromos áram!Mert sok atomerőmű van
náluk! Nekik jó..Érdekes!Nálunk van egy-két szarfaszú párt ,ezeknek semmi sem jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.