Mintegy kétezren vettek részt vasárnap a szarajevói városháza előtt meghirdetett Palesztina-párti tüntetésen, amelyet a bosznia-hercegovinai palesztin közösség szervezett – számolt be a Dnevni Avaz című boszniai napilap.

2000 ember tüntetett Szarajevóban Palesztina mellett

Fotó: ELVIS BARUKCIC / AFP

A demonstrálók palesztin zászlókat lengettek, és transzparenseket tartottak a magasba, amelyeken elítélték a Gázai övezetben történt erőszakot, Izraelt pedig a nácikhoz hasonlították.

A résztvevők között volt Szarajevó polgármestere, Benjamina Karic is, aki elmondta: ezzel az összejövetellel a történelem jó oldalán állnak.

"Mi tudjuk a legjobban, milyen az, amikor nincs víz, étel, és amikor gyerekek halnak meg" – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy Szarajevó olyan város, amely a modern történelem leghosszabb ostroma alatt állt. "Ezért Szarajevó kiáll a békéért és a világ összes ártatlan áldozatáért" – húzta alá.

Más felszólalók Palesztina szabadságát követelték, és a Gázai övezet elleni támadások azonnali beszüntetésére, valamint a segélyszállítmányoknak a rászorulókhoz való mielőbbi eljuttatására szólítottak fel.

Forrás: mti.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@human: 21.03: Talán igazad is lenne, ha nem ""vétkesek közt cinkos, aki néma"" helyzet volna! Ugyanis a lefejezetteknek, kibelezetteknek, állati módon meggyilkolt csecsemőknek szintén van/volt családja! Az ingyen kapott vízvezetékcsőből gyártott rakéta sem bűnösöket gyilkol! Azok nem érdemelnének néhány tüntetést? Azok bűnösök? A nők, csecsemők, parasztok?
A gázai piac közepén öngyilkos palesztin terroristák által felrobbantott, napi bevásárlást végző öregasszonyok is bűnösök?
namihami
@Csak Norisz és senki más: 08.34: Ennek mi köze van a civilek legyilkolásához?!?! Mert az nem lőhet vissza, ezért kisebb a kockázat a ""hős palesztin"" felszabadítóknak?
namihami
@Csak Norisz és senki más: 11.53: Elolvastam! De ettől, számomra és nézetem szerint, semmi nem változott!
Attól, hogy több a (békés) palesztin, még nem a gyilkos terroristák mellett (mert most az van) tüntetek!
human
@namihami: Értem. Tehát azt hiányold a tüntetéseikről, hogy Israeli zászlót is lobogtassanak és követeljék a paleszti mellett a zsidó állam elismerését is és békét is természetesen. Ez így szép is lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.