Mintegy kétezren vettek részt vasárnap a szarajevói városháza előtt meghirdetett Palesztina-párti tüntetésen, amelyet a bosznia-hercegovinai palesztin közösség szervezett – számolt be a Dnevni Avaz című boszniai napilap.

2000 ember tüntetett Szarajevóban Palesztina mellett

Fotó: ELVIS BARUKCIC / AFP

A demonstrálók palesztin zászlókat lengettek, és transzparenseket tartottak a magasba, amelyeken elítélték a Gázai övezetben történt erőszakot, Izraelt pedig a nácikhoz hasonlították.

A résztvevők között volt Szarajevó polgármestere, Benjamina Karic is, aki elmondta: ezzel az összejövetellel a történelem jó oldalán állnak.

"Mi tudjuk a legjobban, milyen az, amikor nincs víz, étel, és amikor gyerekek halnak meg" – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy Szarajevó olyan város, amely a modern történelem leghosszabb ostroma alatt állt. "Ezért Szarajevó kiáll a békéért és a világ összes ártatlan áldozatáért" – húzta alá.

Más felszólalók Palesztina szabadságát követelték, és a Gázai övezet elleni támadások azonnali beszüntetésére, valamint a segélyszállítmányoknak a rászorulókhoz való mielőbbi eljuttatására szólítottak fel.

Forrás: mti.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
"elítélték a Gázai övezetben történt erőszakot, Izraelt pedig a nácikhoz hasonlították." és nem nyilatkoztak a 40 meggyilkolt csecsemőről - meg a többi áldozatól?! Érdekes...
simmering73
@vacsi: A nácikat a palesztínok között keresd, akik csecsemőket, gyerekeket gyilkolnak tudatosan. Akik európaszerte ártatlan embereket gyilkolnak le aljas módon. Akik a saját népüket élő pajzsként viszik a mészárszékre. Nagy baj van nálad a toronyban. Inkább menj vacsizni.
Pági
@simmering73: mindeközben izrael a megtestesült jóság.
namihami
Csupa nő és gyerek! A férjek ezalatt zsidókat fejeznek le és terhes nők hasát vágják fel, hogy a magzatot is meggyilkolhassák! Pihenésként kilövöldöznek néhány, segélyként kapott, felszedett vízcsőből eszkábált rakétát!
Csupán a béke kedvéért! (úgy szimplán---Putyinosan)
Sakk Matt
@simmering73: Szerintem @vacsi: ugyanazt írta, mint amire te gondolsz. Nézd meddig tart az idézőjeles szövege és mit írt utána!
human
@namihami: Csak azért mert palesztin valaki még nem terrorista. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy aki magyar az fideszes. Mindenki a saját hazájáért, az ott élő rokonaiért megy ki tüntetni akár muszlim, akár zsidó. Ez szerintem természetes reakció.
Yoda69
@Shikari: Hulye vagy bringas. Leulhetsz.
Yoda69
Izrael nem Palesztina ellen van, hanem a hamasz ellen, amely a Palesztin embereket elo pajzskent hasznalja. A korhaz felrobbanasat egy eltevedt terrorista raketa okozta, ezt nem rohatjak Izrael szemere.
Yoda69
@Shikari: Ne erolkodj tibi. Ezeket a poenokat mar 100x ellotted.
csak úgy....
@Maccska: te elmebeteg,hiszen 0rbánotok is kerítéssel védekezik az araboktól, ti meg csodálkoztok ha azok ott a szerbeknél fellázadnak.
ómió
Terrorista orvtámadók mellett, bizony, "tüncizni kell"!
namihami
@human: 21.03: Talán igazad is lenne, ha nem ""vétkesek közt cinkos, aki néma"" helyzet volna! Ugyanis a lefejezetteknek, kibelezetteknek, állati módon meggyilkolt csecsemőknek szintén van/volt családja! Az ingyen kapott vízvezetékcsőből gyártott rakéta sem bűnösöket gyilkol! Azok nem érdemelnének néhány tüntetést? Azok bűnösök? A nők, csecsemők, parasztok?
A gázai piac közepén öngyilkos palesztin terroristák által felrobbantott, napi bevásárlást végző öregasszonyok is bűnösök?
namihami
@Csak Norisz és senki más: 08.34: Ennek mi köze van a civilek legyilkolásához?!?! Mert az nem lőhet vissza, ezért kisebb a kockázat a ""hős palesztin"" felszabadítóknak?
namihami
@Csak Norisz és senki más: 11.53: Elolvastam! De ettől, számomra és nézetem szerint, semmi nem változott!
Attól, hogy több a (békés) palesztin, még nem a gyilkos terroristák mellett (mert most az van) tüntetek!
human
@namihami: Értem. Tehát azt hiányold a tüntetéseikről, hogy Israeli zászlót is lobogtassanak és követeljék a paleszti mellett a zsidó állam elismerését is és békét is természetesen. Ez így szép is lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.