A kínai Egészségügyi Minisztérium vasárnap felszólította a helyi hatóságokat, hogy növeljék a járványklinikák számát, miután szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ország koronavírus-járvány korlátozásainak enyhítése óta először számolt be a légzőszervi megbetegedések számának növekedéséről.

Drasztikusan terjed az új járvány, növelni kell a járványklinikák számát

Fotó: 123rf.com

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője, Mi Feng vasárnap elmondta, hogy az akut légúti megbetegedések megugrása többféle kórokozó, elsősorban az influenza egyidejű terjedésével függ össze.

"Erőfeszítéseket kell tenni az érintett klinikák és kezelési területek számának növelésére, a rendelési idő megfelelő meghosszabbítására és biztosítani kell a gyógyszerellátást"

– mondta Mi egy sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a létfontosságú és zsúfolt helyeken, mint például az iskolákban, gyermekekkel foglalkozó intézményekben és idősotthonokban is figyelni kell a járvány megelőzésére és ellenőrzésére, csökkentve az emberek és látogatók létszámát.

A légzőszervi megbetegedések számának emelkedéséről rutinszerű ellenőrzésre hivatkozva kért tájékoztatást csütörtökön a WHO, miután észak-kínai gyermekeknél előforduló, diagnosztizálatlan tüdőgyulladásos csoportokat talált.

Pénteken a WHO tudatta, hogy

a kínai hatóságok nem találtak szokatlan vagy új kórokozókat vagy kórképeket az érintett területeken, hozzátéve, hogy a gócokat olyan, már ismert patogének okozták, mint az influenzavírus, a jellemzően gyerekeket érintő mycoplasma pneunomiae, továbbá az óriássejtes tüdőmegbetegedés és a Covid-19-et okozó koronavírus.

A szervezet hangsúlyozta, hogy szerinte nincs szükség rendkívüli intézkedésekre a Kínába készülök esetében, de aki légúti betegségek tüneteit észleli magán, az lehetőleg tartózkodjon az utazástól.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Nyírfa: .."ezt üzeni a mai Kína "... És lassan ugyan ezt üzeni a Felcsuti Népi ( nemzethy ) Tébolyda is...
Nyírfa
Talán vissza kellene találniuk a természethez, a saját, világhírű természetgyógyászatukhoz, minden tradícióhoz, amellyel évszázadokon keresztül gazdagították a világot, s amelytől úgy fordultak el, mint akik meg akarnak szabadulni a gyökereiktől.
A diktatúra fojtogat, élhetetlenné teszi az életet. Számomra ezt üzeni a mai Kína.
Clavigo
@Nyírfa: .."ezt üzeni a mai Kína "... És lassan ugyan ezt üzeni a Felcsuti Népi ( nemzethy ) Tébolyda is...
Nyírfa
@Clavigo: Hiszen őket másolják. Orbánnak egyetlen eredeti ötlete sincs, ahogy lopja a vagyonelemeket, úgy
koppintja le egy az egyben mások stratégiáit.
csak úgy....
mikor is járt utoljára a magyar butha kínában? - karanténba vele, még megfertözi a szeretett alattvalóit..
ittott
itt a kormány csökkenteni fogja a temetési költségeket. jön az ócsó mobil krematórium.
csak úgy....
@ittott: a tömegsírok olcsóbbak ..., ha csak, pár év múlva a következö választások elött , nem baßnak rájuk egy fölösleges,kurvadrága emlékmüvet...ami olcsóbb mint a krumpli!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.