Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter büszke, hogy Magyarország a kínai üzleti befektetések első számú célpontja Közép-Európában.

Még szorosabban láncolná Magyarországot a kommunista Kínához a fideszes miniszter

A fideszes Nagy Márton nyugati szövetségeseink helyett a kommunista Kínának udvarol befektetésekért. Forrás: Youtube

A fideszes ezt a hatodik Kínai Nemzetközi Import Expon mondta, Sanghajban.

Az MTI szerint a miniszter kiemelte: „büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország a kínai üzleti befektetések első számú célpontja Közép-Európában. A keleti nyitás sikerét pedig az mutatja, hogy 2023-ban a külföldi tőkebefektetés (FDI) már több mint egyharmada (34 százaléka) érkezik hazánkba keleti országokból, miközben ez 2010-ben 10 százalék alatt volt”.

Magyarország most építi ki a teljes elektromos autógyártáshoz kapcsolódó ökoszisztémát, amelyben a keleti és nyugati cégek közösen állítanak elő elektromos motorokat, akkumulátorokat, napelemeket, elektromos töltőket és teljes autókat is – büszkélkedett Nagy a rendkívül környezetromboló, talajvizet elszennyező, cserében nagyon kevés hozzáadott értéket jelentő beruházásokkal.

A kommunista Kína térhódításához Nagy Márton kormánya a környezetvédelmi jelzőrendszer felszámolása mellett, – a Fidesz által kiagyalt vészhelyzeti kormányzás révén – a lakossági közmeghallgatások teljes ellehetetlenítésével ágyazott meg.

Nagy Márton abban reménykedik, hogy a jelenlegi 100 milliárd eurós teljes FDI állomány, azaz a külföldi tőkebefektetés 2030-ra akár megduplázódhat. Nagy a környezetrombolásért cserében az uniós fejlettség 90 százalékának elérését vizionálta az évtized végére.

A miniszter szerint az Egy övezet egy út kezdeményezés (BRI) jelenleg a világpolitika legátfogóbb projektje. Nagy Márton kiemelte, hogy bár vannak közös kiemelt beruházások, mint a (tetszhalott állapotban vegetáló, Kína érdekeit szolgáló, kínai hitelből épülő) Budapest-Belgrád vasútvonal, ennek ellenére a BRI-hoz tartozó infrastrukturális fejlesztések terén a magyar részvétel más országokkal összehasonlítva alacsony.

Nagy Márton tárgyalást folytatott az ICBC (Industrial and Commercial Bank of China), azaz a világ legnagyobb bankjának vezetőivel. A megbeszélésen ismételten hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni.

A kormány – tekintettel arra, hogy az ICBC már ma is jelentős üzleti tevékenységet folytat Magyarországon – elkötelezett abban, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon – egy évvel sem azután, hogy a szintén a fideszes kormány által idehívott orosz kémbankot hathatós amerikai közreműködéssel végre sikerült elzavarni.

Forrás: MTI
Fotó: Youtube

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mert a kommunista vérük nem válik vízzé...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Kórházban kérdezi az orvos:
- És mondja, mi a fenéért ugrott csupasz fenékkel a kaktuszbokorba?
- Hát. Elsőre jó ötletnek tűnt.

Ez a véleményem Orbán ötletéről, hogy kelethez kell tartoznunk.
rakitics41
Milyen öröm!Orbán Viktor mellett már van egy másik diktátor jellemű emberünk, ez majdnem olyan mint a zenebohóc története, aki Kínához láncolja a magyar gazdaságot, és ezzel az országot is úgy hogy nem érdekli hogy mi a véleménye azoknak a lakosoknak akiket ezek a nem teljesen környezet tiszta beruházások közvetlenül érintenek.A végén kiderül, hogy a környezet szennyezésért , az egészségtelen munkakörülmények növekedéséért nem is Orbán a felelős hanem Nagy Márton, aki magasról tesz a magyarok véleményére, arra, hogy ők továbbra is ott szeretnének élni ahol eddig éltek, és a környezetüket nem akarják elszennyezni, mert az nekik az életterük, ahol a minden napi életüket élik! .
lusta
Én annó még úgy tanultam, hogy ez nem más, mint gyarmatosítás. A föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mit is mond? A kínai beruházások, mindegy milyen és melyik, magyarországon létrehozza, összeköti, itt találkozik kelet és nyugat , meg hasonlóak. Szó sincs arról, hogy a magyar vállaltok, cégek, stb. Még csak nem is magyar munkavállalókkal, még csak nem is a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, meg hasonlóak.
jáger laszló
A mi kommunistáink jó kommunisták!
Ők továbbra is az Orbán-féle közösségi társadalmat építik!!
Közösen építjük a mindenkori egyének boldogulására!!
Az egyének boldogulása már ma is szembeszökően látható!!!
Ergo nincs itt semmi paradoxon elvtikéim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@jáger laszló: ,,, továbbá a mi migránsaink jó munkavállalók!
balos
@Dr. Proktor: Ezek az emberek,majd olyanok lesznek,mint a pedofilok!Akiket a fideSS olyan nagy hévvel megtűr a soraiban a nemzethy buzik mellet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.