A NATO-főtitkár, hétfőn a gázai humanitárius szünet meghosszabbítására is felszólított, hangsúlyozva, hogy ez lehetővé teszi az érintett térség lakóinak számára, hogy megkapják a szükséges segélyt, és több túsz is szabadulhasson – írta meg a 168.hu.

NATO-főtitkár: Ukrajna NATO tag lesz és visszafoglalta területei felét, és sürgeti a magyar ratifikációt

Fotó: @jenstoltenberg/Instagram

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkár örömmel üdvözölte, hogy a Hamász és Izrael közötti megállapodás néhány túsz elengedéséhez vezetett.

A NATO-főtitkár a brüsszeli sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Irán szövetségeseit vissza kell fognia, és felhívta a figyelmet az iraki kapacitásépítő missziók révén tapasztalt drón- és rakétatámadásokra.

Az ukrajnai helyzetről szólva elmondta, hogy

Oroszország visszahozta a háborút Európába, hangsúlyozva a kibertámadások, dezinformáció, energetikai és migrációs zsarolások kockázatát.

Stoltenberg hozzátette, hogy a NATO szolidaritást vállal Finnországgal, megerősítve Ukrajna hosszú távú támogatását és üdvözölve a Frontex segítségét a finn határok megerősítésében.

A NATO-főtitkár kiemelte, hogy Ukrajna már visszavette az oroszok által elfoglalt területek felét, és politikailag, gazdaságilag és katonailag is gyengült Oroszország.

A 168.hu szerint Stoltenberg kínai kapcsolatokról szólva elmondta, hogy Kína nem ellenfél, és a párbeszédet fenn kell tartani, ugyanakkor néhány kínai kormányzati intézkedést kihívásnak nevezett a NATO szövetségesei biztonsága szempontjából.

Végül, a NATO-főtitkár sürgette, hogy Magyarország és Törökország mielőbb fejezze be Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Forrás: 168.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Az állandó kérlelés nem hatja meg orbánt,csakis az erőből ért. Keményen kell az arcába mondani nyíltan a fenyegetést,mert itthon csak letagadná és magát állítaná be áldozatnak mint vidnyánszki. Vagy csak baráti tűz éri valahol a repülőjét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15 :35 ☻ Cicuska! Videófelvétel az orosz „záróegységekről”, akik sajátjukat agyonlövik ( nern a hazaáruló, kleptokrata román cigányod közpénzből fizetett illliberális szennylapja)
www.dailymail.co.uk/news/article-12189359/Ukrainian-sources-say-shocking-footage-appears-Putins-forces-shot-try-flee.html
Forás: Daily Mail ( Britt lap)
izéke
Addig sajnos nem tud győzni Ukrajna,amíg nem kap valóban hatásos,es nagyszámú támadófegyvert amivel elverhetik a muszkákat,mint jég a határt. Az oroszok a kifárasztásra játszanak,náluk nem számít akár egymillió halott sem,még marad 147 millio. Az élő katona értéktelen,a halottról lehet legendákat kitalálni,az se baj,ha akár kitalált is mint osztyapenko...igenis át kell lőni a határon és onnan jó messze meg kell semmisíteni az utánpótlást,hogy ne is tudjon eljutni a frontra a felszerelés.
NKF
Egy ilyen süket faszkalap a NATO-főtitkár? Annyi esze van mint egy lopott libának!
verőce21
Ennyi hazugságot összehordani, mint ez a NATO-főtitkár...?
Nyilván ezt várják el tőle az amcsi gazdái, de ennek elvonás lenne, csak nem csinálna segget a szájából.
jáger laszló
A főtitkár félrebeszél!!
A fele sem igaz amiről regél!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Putyin pincsi ma mondta a nem háborúról, hogy háború, és küldeni katonát a kaszinó tábornok afrikába prigozsin harcosai helyett mert ott is született békeszigete van, és csak adómentes lapokkal játszanak a hamiykártyást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.