A NATO-főtitkár, hétfőn a gázai humanitárius szünet meghosszabbítására is felszólított, hangsúlyozva, hogy ez lehetővé teszi az érintett térség lakóinak számára, hogy megkapják a szükséges segélyt, és több túsz is szabadulhasson – írta meg a 168.hu.

NATO-főtitkár: Ukrajna NATO tag lesz és visszafoglalta területei felét, és sürgeti a magyar ratifikációt

Fotó: @jenstoltenberg/Instagram

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkár örömmel üdvözölte, hogy a Hamász és Izrael közötti megállapodás néhány túsz elengedéséhez vezetett.

A NATO-főtitkár a brüsszeli sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Irán szövetségeseit vissza kell fognia, és felhívta a figyelmet az iraki kapacitásépítő missziók révén tapasztalt drón- és rakétatámadásokra.

Az ukrajnai helyzetről szólva elmondta, hogy

Oroszország visszahozta a háborút Európába, hangsúlyozva a kibertámadások, dezinformáció, energetikai és migrációs zsarolások kockázatát.

Stoltenberg hozzátette, hogy a NATO szolidaritást vállal Finnországgal, megerősítve Ukrajna hosszú távú támogatását és üdvözölve a Frontex segítségét a finn határok megerősítésében.

A NATO-főtitkár kiemelte, hogy Ukrajna már visszavette az oroszok által elfoglalt területek felét, és politikailag, gazdaságilag és katonailag is gyengült Oroszország.

A 168.hu szerint Stoltenberg kínai kapcsolatokról szólva elmondta, hogy Kína nem ellenfél, és a párbeszédet fenn kell tartani, ugyanakkor néhány kínai kormányzati intézkedést kihívásnak nevezett a NATO szövetségesei biztonsága szempontjából.

Végül, a NATO-főtitkár sürgette, hogy Magyarország és Törökország mielőbb fejezze be Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Forrás: 168.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Az állandó kérlelés nem hatja meg orbánt,csakis az erőből ért. Keményen kell az arcába mondani nyíltan a fenyegetést,mert itthon csak letagadná és magát állítaná be áldozatnak mint vidnyánszki. Vagy csak baráti tűz éri valahol a repülőjét...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Az állandó kérlelés nem hatja meg orbánt,csakis az erőből ért. Keményen kell az arcába mondani nyíltan a fenyegetést,mert itthon csak letagadná és magát állítaná be áldozatnak mint vidnyánszki. Vagy csak baráti tűz éri valahol a repülőjét...
Nyírfa
Érzem, hogy Ukrajna NATO-tag lesz. Azt hiszem, a Krímet el kéne engedni. De ez magánvélemény, és eszembe sem jutna emellett kardoskodni.
csak úgy....
szerintem ukrajna nato tagsága a III. világháborúhoz fog vezetni, ami a II. nál is borzalmasabb lesz. - vannak dolgok amiket kár eröltetni, föleg most mikor világszerte túlszaporodtak a hibbant,agresszív a semmiböl fölkapaszkodott hazug politikusok!
Csizmás Kond
...ennek sürgősen elmegyógyintézeti kezelés kell
Eladott Ország
A két Korea is jól megvan. Egyiknél még a hadsereg is éhezget, a másiknál meg full fejlettség és jólét van. Ez is lehet opció. A ruszkik szívnak, ez tuti. Orosz ügynök a filmekben, orosz ügynök a valóságban
uploads.disquscdn.com/images/9ad5f5cc771be5641c23266be18757f469f6ee9c7b55c87caf49debddb133d1b.jpg?w=800&h=1120
És még szaporodik is az ilyen. Lehetne egyébként a neve Kim Bomb Un is.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FbVNlsve.gif&key=o67Okb9XcoIUbOOo_EZxkA&w=800&h
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 13:28 ☻ Szerencsére ezt nem a román cigányod és bandája határozza meg.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...nem az enyém , hanem a tied...
Fenyöfa58
@Csizmás Kond: te már tul vagy rajta ??? hát nem hatott !!!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 14:17 ◘ A román kleptokrata gecit és politikai prosti bűnszervezetét nem én választottam meg b@szod, hanem az a hárommilió agyhalott birka veled együtt!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15:08 ☻ A ruszkik meg a sajátjukat. Meglátta egy ukrán drón, ahogy erkölcsileg moslék idióta orosz katonák agyonlövik 7 menekülő bajtársukat. Már tavaly lehetett hallani arról, hogy záróegységeket állít fel az orosz hadvezetés, mert nem akarnak harcolni a katonáik, amin nem csodálkozom.
twitter.com/i/status/1668669435178102785
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.,40

Nagyon-nagyon jó! :)))
Eladott Ország
ma, 15:20 ♣ "Záróegységeket állít fel az orosz hadvezetés, mert nem akarnak harcolni a katonáik, amin nem csodálkozom." A menekülő orosz katonákat sajátjaik agyonlőtték. A videót eltávolitották a twitterről csak a fotó maradt meg.
propeller.hu/images/cikk/2023_06/zaroalakulat.webp
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15 :35 ☻ Cicuska! Videófelvétel az orosz „záróegységekről”, akik sajátjukat agyonlövik ( nern a hazaáruló, kleptokrata román cigányod közpénzből fizetett illliberális szennylapja)
www.dailymail.co.uk/news/article-12189359/Ukrainian-sources-say-shocking-footage-appears-Putins-forces-shot-try-flee.html
Forás: Daily Mail ( Britt lap)
izéke
Addig sajnos nem tud győzni Ukrajna,amíg nem kap valóban hatásos,es nagyszámú támadófegyvert amivel elverhetik a muszkákat,mint jég a határt. Az oroszok a kifárasztásra játszanak,náluk nem számít akár egymillió halott sem,még marad 147 millio. Az élő katona értéktelen,a halottról lehet legendákat kitalálni,az se baj,ha akár kitalált is mint osztyapenko...igenis át kell lőni a határon és onnan jó messze meg kell semmisíteni az utánpótlást,hogy ne is tudjon eljutni a frontra a felszerelés.
NKF
Egy ilyen süket faszkalap a NATO-főtitkár? Annyi esze van mint egy lopott libának!
verőce21
Ennyi hazugságot összehordani, mint ez a NATO-főtitkár...?
Nyilván ezt várják el tőle az amcsi gazdái, de ennek elvonás lenne, csak nem csinálna segget a szájából.
jáger laszló
A főtitkár félrebeszél!!
A fele sem igaz amiről regél!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Putyin pincsi ma mondta a nem háborúról, hogy háború, és küldeni katonát a kaszinó tábornok afrikába prigozsin harcosai helyett mert ott is született békeszigete van, és csak adómentes lapokkal játszanak a hamiykártyást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.