Szerinte ugyanazt a mérget használták, amivel 2021-ben már próbálkoztak, ám akkor a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően megmenekült. 

Navalnij özvegye elmondta, szerinte hogyan ölhették meg a férjétYVES HERMAN / POOL / AFP

Mint ismert, Alekszej Navalnij orosz politikus pénteken vesztette életét egy szibériai börtönben – ez azért is sokkolta annyira a nagyvilágot, mert egy előző napi bírósági meghallgatáson még egészségesnek tűnt.

Most a The Telegraph beszámolt arról, hogy az özvegye, Julia Navalnaja szerint Navalnijt megmérgezték egy, a Novicsokkal azonos családban tartozó idegméreggel – írja a növekedés.hu.

Hozzátette: szerinte azért nem adják még ki a holtesttét a családnak, mert megvárják, míg a méreg lebomlik.

Ha emlékszünk, az orosz ellenzékit már 2021-ben megpróbálták ugyanilyen módon megmérgezni, de akkor a németországi kezelésének köszönhetően túlélte a mérgezést.

Navalnij akkor könnyelmű módon visszatért Oroszországba, ahol rögtön be is börtönözték. A közelmúltig egy Moszkva környéki börtönben volt, de onnan egy sarkköri szibériai büntetőtáborba szállították át. A holttestet három nap után sem adták ki, hivatalosan meghosszabbították a halál okának vizsgálatát.

Forrás: növekedés.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Elképzelhetetlen volt, hogy az orosz népre valaha is úgy gondoljak, mint közönséges gyilkosok tárházára. Most viszont irtózat tölt el, és nincs az a pénz, amennyiért betenném a lábam az országukba. A mindenkori kivételeknek tisztelettel adózom, kevesen vannak, akárcsak nálunk, de vannak, és ezeket az embereket meg kell becsülni.
csak úgy....
putyin sztálini módszerekkel "dolgozik" , nem is értem,hogy viktor, aki kizargatta öket magyarországról ;), hogy ezt miért nem veszi észre!?
bence
@csak úgy...: ! Mert az ő módszerei is hasonlóak Putyinéhoz , csak még nincs akkora mersze .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.