Szingapúr védelmi miniszter meglepő állításokat tett az amerikai gyártású, ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépekről. Ng Eng Hen szerint a gépek a háború kezdete óta aktív küldetéseket hajtanak végre, melyek célja az Ukrajnában harcoló orosz erők (főként légvédelmi rendszerek) felderítése – számolt be róla a Defence Security Asia.

Parlamenti beszédében Hen hangsúlyozta, az F-35-ösök rendelkeznek olyan fejlett szenzorokkal, melyek képessé teszik őket bizonyos felderítési műveletek végrehajtására - írja a Portfolio.Mi lesz ebből? Bevetették az amerikai lopakodókat az ukrajnai háborúbanA kép illusztráció  Fotó: MTI

A gépeket észt, litván, román és német légibázisokról üzemeltetik. A bevetések során a vadászgépek állítólag sikeresen azonosították a legtöbb orosz légvédelmi rendszert Ukrajnában, továbbá a Lengyelországgal határos orosz enklávéban, Kalinyingrádban is.

A kalinyingrádi enklávé Oroszország legnyugatabbra fekvő területe, mely igazi előretolt erődítményként szolgál. A területen fekvő orosz katonai bázisokról könnyű szerrel tudna Moszkva csapást mérni német városokra, illetve távolabbi célpontokra is egy esetleges NATO-orosz háború esetén.

Ugyanakkor egyes jelentések arról is szólnak, hogy Oroszország különböző módszereket dolgozott ki harci eszközeinek megfigyelés elleni védelmére. Példaként az Sz-300-as rendszert emelték ki, amely állítólag képes volt „elrejteni a jelenlétét” a lopakodó gépek rendszerei elől.

Szingapúr is rendelt egyébként az ötödik generációs amerikai vadászgépből, a távol-keleti ország összesen 20 darab lopakodót fog hadrendbe állítani a jövőben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Na és..felderítenek.
Az oroszok meg lehallgatnak NATO tagállamot!
Dr. Proktor
Nagyapám is lopakodott nagyanyámhoz, amíg össze nem házasodtak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.