Fejvesztetten védekeznek az ukránok Harkiv térségében

Egy ukrán háborús tudósító beszámolója szerint súlyos problémák merültek fel a harkivi régió védelme kapcsán, miközben a támadó orosz erők látványos sikereket érnek el. Az orosz területfoglalás 70-100 négyzetkilométer néhány nap leforgása alatt, a védelemben több helyen is fejvesztettség uralkodik.

Újra kísért a náci Németország példája Európában – Ukrajna messze van a kapitulációtól, Oroszország veresége abszolút lehetségesnek tűnik

Összehasonlítva Ukrajna 2024-es helyzetét Európa 1941-es állapotával, Oroszország veresége abszolút lehetségesnek tűnik jelen pillanatban. Az ukrán győzelemhez a Nyugat, különösen az Egyesült Államok politikai akarata szükségeltetne Ukrajna tartós és erőteljes katonai és pénzügyi támogatása érdekében.

Az abortusz miatt eshet pofára az elnöki csatában Orbán nagy példaképe, Donald Trump

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta meghatározó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszaadta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont...

Itt a legújabb magyar produkció: „Drágám, a boltban a termékek összementek!”

Emlékeznek, amikor az Indul a bakterház Bendegúza arra panaszkodott, hogy rövidlátó lett, mert egyre rövidebbeket lát az ebédre kapott kolbászból? Most hasonlót élhetünk át a boltokban.

Elképesztő, mit vetett be Ukrajna a háborúban – ezután már csak a léghajók jöhetnek!

Ukránpárti források arról számoltak be, hogy az ukrán légierő Jak-52-es légcsavaros kiképzőgépeket kezdett használni a légtere védelme érdekében.

Fenyegetőzik a Kreml – Putyin nem viccel, elveszi a nyugati vagyontárgyakat

Putyin elnök szövetségese, Valentyina Matvijenko figyelmeztette Európát: Oroszország kész törvénytervezettel rendelkezik arra az esetre, ha a Nyugat Ukrajna megsegítésére használná fel a nyugati világban befagyasztott orosz vagyontárgyakat, melyek értéke megközelíti a 300 milliárd dollárt.

Gazdasági csőd felé száguld az ország – Szégyen, de az osztrák helyett már a román életszínvonalat üldözzük

Nem sok olyan bizonyosság volt a rendszerváltozás óta a magyarok fejében, mint az, hogy fejlettebbek vagyunk Romániánál. Mostanra azonban már ez is megdőlt: az egy főre jutó GDP-ben leelőztek, a fogyasztásban pedig már messze előttünk járnak.

Nem várt csapás érkezhet a gázfűtésre: ideje felkészülni

A Portfolio által szervezett Vállalati Energiamenedzsment 2024 konferencián előadást tartott Yolanda Garcia Mezquita, az Európai Bizottság Energiapiaci Főigazgatósága Energia Platform akciócsoportjának szakértője. Garcia többek között az EU energiapiacának hosszú távú kilátásairól beszélt – a szakember egyebek mellett...

Medvegyevnek megint elgurult a gyógyszere: "Kijev rendelte meg a moszkvai terrorakciót, nyugati vezetők is bűnrészesek"

Megszólalt Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a márciusi Moszkva melletti terrortámadással kapcsolatban. Megnevezte, szerinte hogyan kapcsolódott össze Ukrajna az akciót végrehajtó iszlamista csoporttal. Medvegyev szerint a nyugati világ vezetőit is felelősség terheli.

Elfelejtheti mindenki az ingyen jogsit – Akár egymillió forintba is kerülhet a vezetői engedély megszerzése

50-100 milliárd forintos terhet jelentene a költségvetésnek, ha a középiskolások számára ténylegesen ingyenessé tenné a kormány az első jogosítvány megszerzését. Emellett valószínűleg elegendő oktató és tanulóautó sem lenne ahhoz, hogy kiszolgálja az autósiskolákat megrohamozó fiatalokat.

Repedezik a putyini rezsim, sokasodnak a gondok Moszkvában

A Moszkva melletti Crocus City Hall koncerthelyszín elleni terrortámadás nem derült égből a villámcsapásként következett be. A Kreml valószínűleg azért negligálta az amerikai hírszerzés figyelmeztetéseit a szélsőségesek közelgő támadásáról, hogy ezzel egy kapóra jövő bűnbakra, Ukrajnára háríthassa a felelősséget, amikor...

Moszkva elszánta magát – Mindent elsöprő offenzívára készül Ukrajnában

Az ukrán és nyugati médiában is egyre több cikket, elemzést lehetett olvasni az elmúlt hetekben arról, hogy az orosz haderő egy átfogó, mindent elsöprő offenzívára készül a nyáron, melynek célja lehet akár az is, hogy térdre kényszerítsék az ukrán haderőt és elérjék a végső győzelmet.

Egyre jobban durvul a háború a szomszédunkban – Ballisztikus rakétákkal támadta Oroszország az ukrán titkosszolgálat bázisait

Tegnap ünnepelte Ukrajna az állambiztonsági szolgálatok napját, melynek alkalmából az orosz haderő körülbelül egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) épületeire Kijevben. Később Odesszát is célba vették.

Most akkor van gáz, vagy nincs gáz – Az Európai Tanács döntése értelmében takarékoskodni kell vele

Jelenleg az EU-tagok együttes gáztárolói töltöttsége valamivel 60 százalék alatt áll.

Itt a videó arról, hogyan hallgatták ki a moszkvai brutális terrortámadás végrehajtóit – Az egyik támadó minden ízében remeg a felvétlen (18+)

Az orosz állami média szombaton videókat tett közzé arról, amint a bűnüldöző szervek ügynökei kihallgatnak három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előző este elkövették az oroszországi terrortámadást – írta meg a Moscow Times.

Moszkva felkészült az atomháborúra – Már lehetséges amerikai célpontokat is kijelölték az oroszok

Cikket jelentetett meg a Newsweek, melyben azt taglalják, melyek lehetnek azok a települések, létesítmények az Egyesült Államok területén, amelyek egy atomháború esetén az orosz stratégiai csapásmérő erők célpontjaivá válhatnak.

Ukrajna elveszíti a háborút – Ha ez bekövetkezik, jön a NATO és Oroszország összecsapása

Ukrajna vereségéről, közelgő NATO-Oroszország háborúról és atomfegyverek lengyelországi telepítéséről beszélt Rajmund Andrzejczak tábornok, a lengyel haderő volt vezérkari főnöke a lengyel televízió adásában – számolt be több lengyel portál.

Covid-19: újabb aggasztó hosszú távú tünetre derült fény

A Sussexi Egyetem és a londoni King's College közös kutatása szerint a túlzottan rugalmas ízületekkel rendelkező személyek 30 százalékkal nagyobb eséllyel jelentik, hogy hosszú távú Covid-19 tünetektől szenvednek, ami tartós fáradtság kockázatával járhat.

Újraindulnak az amerikai fegyverszállítások Ukrajnába – igaz, egy feltétellel

Napokon belül megegyezhet a washingtoni Kongresszus az Ukrajnának szánt fegyverszállítások folytatásáról, ha a megtámadott ország ezt nem adomány, hanem hitel formájában kapja meg – jelentette ki Lindsey Graham republikánus szenátor ukrajnai látogatása során.

Dráma: Újra blokkolhatják Magyarország EU-s pénzeit

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn este zárt ajtók mögött szinte egyhangúan úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot amiatt, mert tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd euró kohéziós forrást Magyarországnak – értesült a Politico.

De mit szólnak ehhez Putyin barátai? A kutatók szerint Oroszország nem nyeri meg a háborút

Két évvel azután, hogy Oroszország teljeskörű inváziót indított Ukrajna ellen, Kijev katonailag még mindig tartja magát, sőt az ország gazdaságilag is kezd talpra állni. Az orosz gazdaság visszaesése ugyanakkor törvényszerű volt.

Karnyújtásnyira volt a nukleáris csapás Ukrajnára 2022 őszén

2022 októberében komoly válság uralkodott a Fehér Házban, miután Joe Biden elnök lehallgatott orosz telefonbeszélgetésekre hivatkozva azt állította, Putyin nukleáris fenyegetése bármelyik pillanatban valósággá válhat – jelentette a New York Times.

Gázai hadművelet: amíg a Hamász veszteségei hatalmasak, addig az izraeli oldalon elmaradt a vérfürdő

Az izraeli haderő veszteségei a hadművelet várhatóan utolsó fázisa előtt a hatszáz főt sem érték el. Tényleg ilyen elsöprő erőfölényben lenne Jeruzsálem, vagy más okok állhatnak a háttérben?

Hihetetlen, de igaz! Az orosz-ukrán háború már Szudánban van

Friss, bennfentes információk láttak napvilágot arról, hogy vált a polgárháborútól sínylődő Szudán az orosz-ukrán háború kiterjedt harcterévé.

Kiderült, hány szupergazdag ember él a Földön

A következő 5 évben 28 százalékkal növekedve, 800 ezer fő fölé emelkedhet a szupergazdagok száma a világon. Szupergazdagnak azok számítanak, akiknek legalább 30 millió dollár vagyona van – derül ki a Knight Frank elemzéséből.

Európai nagyvárosokat akarnak lerombolni Putyinék

Német és francia városok lerombolását helyezte kilátásba Vlagyimir Szolovjov orosz televíziós műsorvezető, háborús kommentátor Oroszország legnagyobb nézettségű TV-csatornáján, a Rosszíja-1-en.

Mi lesz ebből? Bevetették az amerikai lopakodókat az ukrajnai háborúban

Szingapúr védelmi miniszter meglepő állításokat tett az amerikai gyártású, ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépekről. Ng Eng Hen szerint a gépek a háború kezdete óta aktív küldetéseket hajtanak végre, melyek célja az Ukrajnában harcoló orosz erők (főként légvédelmi rendszerek) felderítése – számolt be róla a...