A kormánypárti szavazók körében elsöprő a korábbi elnök támogatottsága. A Real-PR 93. kutatása szerint a budapesti válaszadóknak is csupán 32 százaléka tartaná Bident hazánk szempontjából megfelelőbb elnöknek.

„Jelen állás szerint Donald Trump és Joe Biden indulása a legvalószínűbb az USA elnöki székéért a 2024. november 5-én esedékes választásokon” – írja a RealPR legfrissebb kutatása. Mint írják:

„Trump lehet az első, aki úgy térhet vissza az elnöki posztra, hogy a két elnöki ciklusa között más személy is betöltötte ezt a tisztséget”.

Tudtad? A magyarok többsége Trump győzelméért szurkol

Fotó: MTI

A felmérés szerint ugyanis: „az amerikai elnök személye békeidőben is fontos igazodási pont, de a NATO legnagyobb hadseregével rendelkező államaként az orosz-ukrán konfliktus miatt napjainkban még jelentősebb, hogy ki költözhet be a választásokat követően a Fehér Házba 2025-ben.”

„A kutatás szerint a biztos szavazók körében Trump megválasztását 52 százalék tartaná jobbnak Magyarország szempontjából, ami növekedést jelent a korábbi 48 százalékhoz képest. Ebben a körben a Joe Biden újrázását kedvezőbbnek tartók aránya 2023 novemberét követően 2024 februárjában is 25 százalék maradt, tehát a vele szimpatizálók száma ebben a körben is stagnál” – olvasható a kutatásban.

A kormánypárti szavazók körében elsöprő a korábbi elnök támogatottsága, Trump visszatérése 78 százalékuk szerint jobb lenne Magyarország szempontjából. A baloldali szavazók több mint negyede tartaná Trump győzelmét kedvezőbbnek (26 százalék), míg 48 százalékuk szerint Joe Biden újabb elnöki ciklusa tenne jobbat hazánknak – írja a Mandiner.

A budapestiek véleménye így alakul

A budapesti válaszadók 32 százaléka Bident, míg 46 százalékuk Trumpot tartaná hazánk szempontjából megfelelőbb elnöknek. A vidékiek körében a Trump-szimpátia magasabb, 53 százalékuk a volt elnök, míg 20 százalékuk a jelenlegi elnök megválasztását tartaná kedvezőbbnek Magyarország szempontjából.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Maradjunk annyiban, hogy a buta szekta nem is érti mi történik, egyiket sem ismerik.
Ezt látják a gazdájuktól és nekik ennyi elég. Mindenben így van.
Ezért ostoba birkák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ebben az országban tényleg ennyi hülye van? Itt? Tényleg.
Maccska
@Nessy: ez így van.Ők se szóljanak bele a mi dolgunkba.
Amúgy nem mi küldtünk hozzájuk helytartót, aki nap mint nap beleavatkozik a belügyekbe
Dr. Proktor
@kereső: Lehet hogy vitte a lányokat Berlusconihoz unga-bungázni?
CsipkeRózsa
@Inka Pál hozzászólásához: 9:16

"A Tory és Whig (angolul többes számban tories és whigs) két angol arisztokrata párt, mely hosszú ideig a politikai életben egymással versenyzett, és a kormányzásban egymást váltotta."

hu.wikipedia.org/wiki/Tory_%C3%A9s_Whig

Csak azért linkeltem ide, hogy akit érdekel, ne keresgéljen.
kereső
@Dr. Proktor: Ahhoz már nem, mert "megboldogult"...
kereső
Mint tudjuk, Magyarországon azok a "magyarok",akik fideSS hivők,és orbán isten imádói, igy nem meglepő a kutatás eredménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.