Oroszország része lenne Ukrajna teljes keleti fele, tengerpartja és persze a Krím is. Északnyugat-Ukrajnát Lengyelországhoz csatolnák, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig megkapná Kárpátalját.

Dmitrij Medvegyev volt államfő és miniszterelnök, jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz-ukrán háború kitörése óta előszeretettel sokkolja a közvélemyényt megszólalásaival. Most arról beszélt, hogy Ukrajna mindig is Oroszország része volt, de nem ez lepte meg legjobban hallgatóságát, hanem a mögötte megjelenő térkép.

A Reuters szerint Medvegyev egy dél-oroszországi előadásán arról beszélt, hogy Ukrajna mindig is Oroszország része volt. Véleménye szerint Ukrajna kapitulációja után a történelmi területeknek vissza kell térniük az anyaországhoz.

Jól járnánk vele? Medvegyev odaadná Kárpátalját Magyarországnak

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője    Fotó: MTI

“Ukrajna egyik korábbi vezetője egyszer azt mondta, hogy Ukrajna nem Oroszország. Ennek a koncepciónak örökre el kell tűnnie. Ukrajna határozottan Oroszország része”

– mondta Medvegyev.

A hangzatos beszédek nem újkeletűek a politikus esetében, erre azonban most még ráerősített mögötte feltűnő térképpel. A hatalmas térképen ugyanis az látható, a terv szerint Oroszország része lenne Ukrajna teljes keleti fele, tengerpartja és persze a Krím is. Északnyugat-Ukrajnát Lengyelországhoz csatolnák, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig megkapná Kárpátalját. Ukrajna törpeállammá zsugorodna, mindössze Kijevet és Kijev megyét foglalná magába. A rajz szerint Moldovát és némiképp meglepő módon a szövetséges Belaruszt érintetlenül hagynák (tehát Belarusz nem gyarapodna területi értelemben Ukrajna kárára).

A térkép az alábbi X-bejegyzéshez csatolt videón tekinthető meg:

https://twitter.com/maxseddon/status/1764598144497512613

Medvegyev azt is kijelentette, a jelenlegi ukrán vezetéssel szó sem lehet békekötésről. Hozzátette, bármely jövőbeli ukrán kormánynak el kell fogadnia a harctéren kialakult realitásokat – írja az Indirekt.

A Kelet és a Nyugat kapcsolatáról azt mondta, az amerikaiakkal most rosszabb a viszony, mint a harmadik világháborús félelmeket előhívó 1962-es kubai rakétaválság idején.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy trágyadombot nem elég ganézni?!?! Még Erdéllyel se végeztünk, ott is sok az üres marok! Annyi a pénzünk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@balos: Mondanám hogy fekete lyuk ami mindent elnyel, de nem akarok tiszteletlen lenni a fekete hölgyekkel szemben...
csapnivalo
Harctéren? Nincs is harc. Hadművelet van. Most Medvegyev büntit kap?
zenebohóc
@Csak Norisz és senki más: Mármint???
Nyírfa
Normális ember nem osztogatja mások tulajdonát. Erről ennyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.